Најновије

УКРАЈИНИ СТИГЛА ШОКАНТНА ВЕСТ СА ЗАПАДА! Да би зауставили Путина, потребно је да ураде ово

Украјинска војска треба да мобилише три пута више људи за извођење одбрамбених операција, пише часопис „Форин аферс“ позивајуц́и се на војне стручњаке.

Према оцени листа, украјинској војсци „хитно је потребно више војника“, јер је неодлучност Кијева у спровођењу мобилизације довела до тога да њеним борбеним јединицама недостаје приличан број људи.
Губици Оружаних снага Украјине су се погоршали и због чињенице да 2023. године нису успеле да изграде одбрамбене структуре, док је предност Русије у ватреној моц́и само расла.

У том контексту, војни експерти сматрају да „украјинска војска треба да утростручи број регрута како би подржала одбрамбене операције на тренутном нивоу борбених дејстава“, објашњава се у чланку.

Кијев у тренутној ситуацији покушава да надокнади недостатак у бројности снага и тражио је од партнера у НАТО-у да му помогну са обуком нових регрута у Украјини. То би био бржи и ефикаснији начин припреме украјинских војника за борбе, наводи се у чланку. Вец́ина земаља, укључујуц́и Сједињене Америчке Државе, одбиле су да пошаљу инструкторе у Украјину из бриге за њихову безбедност, али би лош положај Кијева на бојном пољу могао да подстакне неке од њих да преиспитају ову одлуку.

Раније је водец́и војни коментатор листа „Гардијан“ Ден Сабах изјавио да резултати руске офанзиве код Харкова „терају да се озбиљно промисли“ о способности Оружаних снага Украјине да се одбрани.

Према његовим речима, британске обавештајне службе су обавестиле украјинско руководство о опасности од руске офанзиве на харковском правцу, али је одбрана коју су изградиле Оружане снаге Украјине била „плитка или изостала“.

УНИШТИЛИ МОСТОВЕ И УПОРИШТА ОСУ: Успешне операције руске авијације у Волчанску (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240617133922ea18cdb5