Најновије

ЗАХАРОВА: Запад је постао главни спонзор тероризма – потписујем

Запад је главни снабдевач оружјем за терористе – преко Кијева оно стиже до Африке, Блиског истока и ћелија у самој Западној Европи, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у обраћању на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

„Земље НАТО-а, светска мањина испоручује оружје и, сада се усредсредите – испоручују оружје терористичком режиму. Што је најгоре, то чине апсолутно неконтролисано“, упозорила је дипломата.

С тим у вези, подсетила је на предвиђање извесног министра спољних послова једне од земаља Персијског залива, изречено пре неколико година, о томе да ће ускоро западни део Европе постати главни спонзор међународног тероризма.
„Потписујем да је тако. Терористи ће користити оружје које су САД испоручивале кијевском режиму. То оружје се већ налази у западном делу Европе, на северу Африке и на Блиском истоку“, нагласила је Захарова.
Она је напоменула да је раније Европа патила од међународног тероризма.

„Западна Европа никада није била спонзор међународног тероризма, а сада ће бити. И она тога још увек није свесна. Умеју само да мењају аватаре на својим налозима на друштвеним мрежама када се ту и тамо десе терористички напади. Не знају како је постати земља у којој делују моћне терористичке ћелије. Оне су већ код њих и подриваће западну Европу све више и више“, закључила је дипломата.

У исто време, она је оценила да западни део Европе нема имунитета да се томе одупре.

„Право не функционише - нема закона. Нема морала. Религија која је некако то спутавала, згажена је, понижена. Људи су деморалисани, не могу да разликују добро од зла“, констатовала је Захарова.

Међународни економски форум почео је јуче и траје до 8. јуна, а главна тема овогодишњег форума је „Основа мултиполарности — формирање нових центара раста“. Руски председник Владимир Путин ће се обратити на пленарној седници форума 7. јуна.

СТРАХ НА КОСОВУ ОД ЕВРОПСКИХ ИЗБОРА: Шта ако победе десничари?

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА