Најновије

Драган Ђилас: Позивам све опозиционе странке да повуку своје листе са избора

Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас рекао је за Нова.рс да уместо коментарисања дешавања у вези са изборним листама, "позива све опозиционе странке на разум и одговорност према грађанима".

Драган Ђилас је изјавио за Нова.рс да позива опозицију да повуче своје листе јер је јасно „да не постоје ни минимални услови за одржавање легалног изборног процеса“.

„Оставимо усамљене Вучићеву и Несторовићеву листу – такве изборе нико не може признати. Изборимо се за Београд и остале градове у Србији, борећи се за изборне услове за све будуће изборе и због свих будућих генерација“, навео је Ђилас и додао:

„Уклонимо међусобне баријере и сујете и остваримо историјску победу која ће значити крај Вучићеве власти“, закључио је лидер ССП.

Подсетимо, јуче је општинска изборна комисија на Новом Београду преиначила првобитну одлуку којом је одлучено да се одбије листа „Бирамо Нови Београд“. Претходно је Изборна комисија Градске општине Нови Београд 12. маја донела решење којим је одбијено проглашење изборне листе „Бирамо Нови Београд“ за изборе заказане за 2. јун.

Истовремено, повучени су приговори на предате опозиционе листе на Врачару и Старом Граду.

Кандидат за градоначелника „Крени-промени“ Саво Манојловић изјавио је јуче да ће се повући са избора и организовати блокаду 2. јуна уколико градске изборне комисије не прихвате његову листу и листу „Бирамо Београд“ на свим општинама.

ПАНИКА У УКРАЈИНИ! Зеленски издао хитан налог! Све стаје због Харкова!

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА