Најновије

РУСИЈА ПРОДИРЕ У ЦЕНТАР УКРАЈИНЕ! Почела жестока офанзива у три правца, Путинове трупе делују незаустављиво!

Према извештају војних дописника са Телеграм канала "Операција З", руска војска остварила је значајан напредак ка центру Њујорка (Новгородске) и ушла у Дружбу, док се води офанзива на Торецк (Џержинск).

Групација војске "Центар" наставља успешан пробој од Горловке ка Торецку. Са југа, руске снаге сигурно напредују ка центру Њујорка (Новгородске). Украјински војни аналитичари признају да су "руске трупе у јужном делу насеља Њујорк пробиле на дубину до 2,92 км и заузеле део села Јурјевка".
Војно-аналитички ресурс ДС, који ради за Главну управу обавештајне службе Украјине (ГУР), током ноћи је објавио нову мапу на којој су приказане снаге Руске Федерације које се са југа приближавају центру Њујорка. Суседно село Јурјевка је готово потпуно под контролом руских снага и врши се чишћење терена.

Руске трупе су такође ушле у Дружбу и учврстиле се на периферији. Наставља се и офанзива на Јужно (Пивдено), где су руске снаге заузеле одлагалиште рудника "Северна" и истерале Оружане снаге Украјине (ОСУ) са положаја, напредујући улицама Каљушке, Московске и Чернишевског.

Офанзива на Кирово (Северно/Пивнично) се не зауставља, а непријатељ је изгубио низ стратешких тачака. Руске снаге напредују улицама са истока и југа, што додатно отежава ситуацију за украјинске браниоце.

Овај интензиван напредак руских снага показује њихову одлучност у остваривању стратешких циљева у региону, док ситуација на терену остаје веома динамична и подложна брзим променама.

Руски дипломата: Украјина би могла да се суочи са још већим губицима – а досадашњи су катастрофални

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА