Најновије

КРЕЋЕ ХАОС! Вашингтон издао Кијеву дозволу за масовна убиства цивила на криму

Сједињене Државе потврђују свој статус покровитеља тероризма, подстицањем Кијева да изводе нападе на руске регионе, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов, коментаришући изјаве секретара за штампу Пентагона Патрика Рајдера да САД сматрају прихватљивим нападе на Крим америчким оружјем.

Према речима амбасадора, Вашингтон „савршено разуме да жртве украјинских напада на Крим могу, пре свега, бити цивили и гости полуострва, као што је био случај током недавног терористичког напада у Севастопољу“.

„Међутим, то не спречава администрацију да изда дозволу за хладнокрвна масовна убиства“, нагласио је Антонов, преноси прес-служба руске дипломатске мисије.

„Повлађивањем кијевског режима да изводи нападе на наше регионе, Сједињене Државе заправо потврђују свој статус покровитеља међународног тероризма. Уместо да покушају да обуздају своје марионете, видимо да Американци одобравају нове и нове испоруке оружја дугог домета и учествују у припреми оваквих напада“, закључио је дипломата.

Кијев је крајем јуна извео ракетни напад на Севастопољ са пет тактичких ракета „атакамс“ са касетним бојевим главама. Руски системи противваздушне одбране пресрели су четири ракета, док је пета експлодирала у ваздуху, што је довело до жртава међу цивилима. Губернатор Севастопоља Михаил Развожајев саопштио је на свом Телеграму да су у нападу погинуле три особе, а да је 124 рањено.

КАТАСТРОФА УКРАЈИНЕ КОД ВОЛЧАНСКА! Руси измасакрирали елитне трупе!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА