Најновије

НОВИ УДАРАЦ ЗА КИЈЕВ! Бела кућа одбила да гарантује поштовање споразума о безбедности

У случају смене председника, све одреднице безбедносног споразума нова америчка администрација може да промени, рекао је саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан.

Актуелна америчка администрација не може да гарантује да ће у случају смене председника, Вашингтон наставити да спроводи договор са Украјином о безбедности, изјавио је на маргинама конференције у Швајцарској саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан.

Како је навео, све одреднице тог споразума нова америчка администрација може да промени, што је и праведно не само за САД, већ и за друге земље.

"Ја ту чињеницу не могу да променим. Не намеравам никога да доводим у заблуду да је то што је договорено као да је записано у камену. Рећи ћу само да је досадашња пракса показала да је оно што су се САД договориле са другим државама на дугорочној перспективи, углавном остало на снази независно од измена у администрацији", истакао је Саливан.

Подсетимо, САД и Украјина су у четвртак потписали документ о гаранцијама безбедности који, према замисли Беле куће, треба да представља мост ка чланству Украјине у НАТО.

Документ не предвиђа никакве обавезе Вашингтона по питању примене својих снага у циљу заштите Украјине, као ни по питању финансија.

ДОДИК: Изузетно тешке политичке тензије у БиХ због резолуције о Сребреници

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube