Најновије

„Унапред пребацују кривицу на Москву“: Русија напушта спор са Аустралијом и Холандијом око пада МХ17

Русија прекида учешће у спору са Аустралијом и Холандијом пред Саветом ИЦАО (Међународна организација за цивилно ваздухопловство) због пада авиона Боинг-777 компаније „Малезија ерлајнс“ на лету МХ17, саопштило је руско Министарство спољних послова.

„За разлику од пристрасне већине у Савету, Русија ће и даље поштовати резолуцију Савета безбедности Уједињених нација 2166(2014) у циљу утврђивању правих узрока авионске несреће авиона на лету МХ17, а такође је отворена за релевантан рад. Нека се сада Запад и његови сателити у Савету ИЦАО расправе. Ми престајемо да учествујемо у овој фарси“, наводи се у саопштењу.

Министарство је додао да „Русија не признаје овлашћења Савета да разматра убацивање Аустралије и Холандије, као и све одлуке, које ће он донети у вези са њима“.

Руски ресор је истакао да је Савет ИЦАО одбио да спроведе независну истрагу ситуације са МХ17, већ да он располаже само резултатима „псеудоистраге“ једне стране.

„Савет ИЦАО није способан да ради непристрасно и није независтан, представници низа земља-чланица, унапред пребацују кривицу на Русију“, Саопштило је Министарство.

Пад авиона на лету МХ17

Путнички авион „боинг 777“ компаније „Малезија ерлајнс“, који је летео из Амстердама за Куала Лумпур, срушио се 17. јула 2014. године у близини Доњецка. Нико од 298 путника и чланова посада који су се налазили у авиону није преживео.
Кијев је за катастрофу оптужио устанике у Донбасу, који су, са своје стране, изјавили да немају средства која би могла да оборе авион на тој висини. Без обзира на ратна дејства, Кијев није затварао небо изнад Донбаса за међународне путничке авионе.

За истрагу о авионској несрећи формирана је међународна Заједничка истражна група, коју чине представници Аустралије, Белгије, Малезије, Холандије и Украјине.

СТРАХ И ТРЕПЕТ НА ФРОНТУ! Снаге "Дњепра" створиле јединствено оружје...

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА