Најновије

ТРИ МИЛИОНА ЉУДИ СЕ ОКУПИЛО ДА ОДАЈУ ПОСЛЕДЊУ ПОЧАСТ РАИСИЈУ: Орило се "Смрт Америци" (ВИДЕО)

Око три милиона људи окупило се у родном граду иранског председника Ибрахима Раисија, како би му одало последњу почаст у маузолеју где је сахрањен. Маса је скандирала „Смрт Америци!”, изражавајући бес и тугу због губитка свог вође.

Церемонија опроштаја била је испуњена емотивним говорима, молитвама и традиционалним обредима, док су хиљаде Иранаца стизале из свих делова земље да искажу поштовање. Многи су носили транспаренте и слике председника Раисија, док су други узвикивали антиамеричке пароле, што је одраз дугогодишњег непријатељства између Ирана и Сједињених Америчких Држава.

Ибрахим Раиси, који је био на челу Ирана од 2021. године, остаће упамћен по својим чврстим ставовима и залагању за независност иранске нације. Његова смрт је изазвала дубоку тугу и жалост међу иранским народом, који га је видео као симбол отпора и храбрости.

Церемонија је протекла уз високе мере безбедности, а многи светски лидери су изразили саучешће и упутили поруке подршке иранском народу у овом тешком тренутку.

Ирански званичници су нагласили важност наставка политике коју је водио Раиси, уз обећање да ће се залагати за очување суверенитета и националног достојанства. Очекује се да ће следећи председник наставити путем који је Раиси започео, чувајући његово наслеђе и визију за будућност Ирана.

ДОДИК: Резолуција показала да је Америка изгубила ауторитет, на сцену ступио мултиполарни свет

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА