Најновије

МАСОВНИ НАПАД НА УКРАЈИНУ! Руси користили хиперсоничне ракете "Калибар" и "Кинџал"

Украјина је прошле ноћи поново била на мети снажних руских војних напада који су укључивали хиперсоничне ракете, дронове и авио-бомбе. Циљ напада био је да се наруши инфраструктура и војне способности земље.

Интензивне војне активности забележене су у Хмељничкој области, посебно на аеродрому у Староконстантинову, где су циљани објекти који би могли подржати операције са авионима Ф-16, очекиваним из НАТО земаља.

У Одеској области, нападнуто је више складишта горива која се користе за војне потребе, што је проузроковало велике пожаре у округу Лебедевка.

Такође је пријављен лет руских авиона МиГ-31К наоружаних хиперсоничним пројектилима Кинџал, а напади су се проширили и на Кијевску област, где су погођени индустријски капацитети и системи противваздушне одбране.

Експлозије су забележене и у Ивано-Франкивској области, док су у Харковској области деловали руски дронови и авиони који су избацивали авио-бомбе.

Украјинске војне снаге саопштиле су да су током ноћи, руске снаге искористиле 29 ударних средстава, укључујући шест пројектила и 23 дрона. Успешно су одбрањена 24 циља, укључујући четири крстареће ракете Калибар и вођене авио-ракете.

У одбијању напада учествовали су украјински ловци, јединице ПВО, мобилне групе и опрема за електронско ратовање. Ови сукоби настављају да изазивају забринутост на регионалном и међународном нивоу.

Руски „Кинџали“, „Калибри“ и „Герани“ засули Украјину

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА