Најновије

МОСКВА УПОЗОРАВА: Запад спрема нови "Мајдан" у Грузији до октобра

САД и ЕУ желе да отворе нови фронт на руској граници, па су се усмериле на Грузију, каже заменик министра спољних послова Руске Федерације Михаил Галузин.

Запад покушава да спроведе нови "Мајдан" у Грузији до октобра, како би створио нови извор тензија на руској граници, рекао је заменик министра спољних послова Руске Федерације Михаил Галузин.

У октобру ће се у Грузији одржати парламентарни избори, подсетио је руски дипломата и додао да САД и Европска унија без пардона притискају многе суверене државе.

Овога пута су се окомили на Грузију у којој се разматра закон "О транспарентности страног утицаја", чувенији као "Закон о страним агентима", иако у самој Америци и другим западним државама постоји или се разматра сличан закон са знатно строжим нормама, навео је Галузин.

"Из Брисела и Вашингтона долазе лицемерне оптужбе о наводном подривању демократије, непоштовању европских и евроатланских вредности, али и претње санкцијама, блокирањем евроатланске перспективе, одузимањем статуса кандидата за чланство у ЕУ и одузимањем безвизног режима за грађане те државе", каже руски дипломата.

Притом, значајно је и учешће министара спољних послова Литваније, Естоније и Исланда на уличним протестима у Тбилисију средином маја, напоменуо је руски дипломата.

Према његовим речима, то је очигледно мешање у унутрашњу политику независне државе који указују на неоколонијалну праксу наметања своје воље земљама чији суверенитет покушавају да ограниче.

"Русија је са своје стране заинтересована за стабилан демократски развој Грузије, али се за разлику од САД и ЕУ не меша у унутрашње ствари суверених држава", закључио је Галузин.

РУСИ ПОГОДИЛИ ЦЕНТАР КОНТРОЛЕ БЕСПИЛОТНИХ ЛЕТЕЛИЦА: Све је српжено за једну секунду (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА