Најновије

СТРАВИЧАН ПОРАЗ УКРАЈИНЕ! Руси неопажено пришли, па извршили свеопшти напад

Руске десантен снаге развиле су план за неопажен прилазак селу Раздоловка у ДНР, које су потом заузели јуришом, саопштило је Министарство одбране Русије.

Заузимање Раздоловке од стране јединица групе "Јужна" постало је познато у петак, а према подацима Министарства одбране, Оружане снаге Украјине (ОСУ) су изгубиле до 4410 војника.
- Много тога је доприносило овом резултату, посебно извиђачка чета која нам је помогла са свим приступима, противницима, њиховим локацијама и активностима - цитирало је министарство речи команданта јуришне чете Евгенија.

Према његовим речима, план прикривеног приступа селу је развијен, након чега је под контролу стављен важан раскрсница, а затим су друге јединице омогућиле даљи напредак кроз насеље.

- Развили смо план... Момци су ушли, непријатељ то није очекивао... важна раскрсница, која нам је била неопходна, је под нашом контролом... Користили смо разноврсна оружја, почевши од извиђачких дронова са бацањем експлозива до артиљерије. Сви су деловали као један уједињен организам, укључујући сва средства која су радила у нашу корист - истакао је командант.
Министарство одбране је приказало снимке јуриша на насељено место.

 

На видеу, јуришни десантници постављају руску тробојку поред административне зграде. Према подацима одбрамбеног ресора, након потпуног заузимања Раздоловке, оператери беспилотних летелица из засебне десантно-јуришне чете уз помоћ квадрокоптера поставили су заставу десантних снага на највишој тачки села, чиме су демонстрирали потпуну контролу над њим.

ИСКАНДЕР НОЋАС РАЗВАЉИВАО СВЕ ПРЕД СОБОМ: Разваљена до сада недодирљива утврђења

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА