Најновије

КОМБИНОВАНИ НАПАДИ РУСКЕ АРМИЈЕ! Нова тактита урушавања украјинске армије

Руске трупе поново су извеле комбиновани напад на објекте у енергетској индустрији и критичну инфраструктуру у Лавовској и Виницкој области у Украјини. Ови напади довели су до оштећења Бурштинске термоелектране и ДнепроХЕ-1, што је резултирало хитним искључењима струје широм земље.

Слобожански правац

На Слобожанском правцу воде се тешке борбе северно од Липца и у Волчанску, где украјинске снаге пребацују резерве. Ова област је тренутно једно од најактивнијих бојишта са честим сукобима и офанзивним акцијама.

Бахмутски правац

У правцу Бахмута, руске трупе јуришају на источну периферију Часова Јара и проширују зону контроле јужно од Красноје. Ове операције имају за циљ да обезбеде стратешке позиције и ојачају руске снаге у овом делу фронта.

Авдејевски правац

На Авдејевском правцу, руске оружане снаге спроводе офанзиву у области Соловјева, Семеновке и Уманског, фокусирајући се на путеве снабдевања непријатеља у блиској позадини. Ова стратегија има за циљ да ослаби логистичку подршку украјинских снага и омогући даљи напредак.

Доњецки правац

На Доњецком правцу, у Красногоровки, борбе се воде у зони градске управе коју су јуришници Оружаних снага Русије заузели дан раније. Овај успех омогућава даље јачање позиција руске војске у овом региону.

Запорошки правац

На запорошком правцу настављају се жестоки сукоби у Урожајном и Старомјерском. По први пут после дужег периода, појавили су се докази о фронтовом активирању северно од Нестерјанке, што указује на могући нови талас офанзивних акција у овом делу фронта.

Наставите да пратите наш портал за најновије вести и детаљне анализе развоја ситуације на терену. Обезбеђујемо вам ажуриране информације и стручне коментаре.

ОГРОМАН НАПРЕДАК РУСКЕ ВОЈСКЕ! Извори блиски обавештајним службама ово потврђују (МАПА)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА