Најновије

ЗАХАРОВА: Америка је на ивици грађанског рата и гура свет у колапс

Идеологија распиривања мржње доминира у САД и када се ради о односу према другим државама и народима, политичарима и званичницима других држава, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова.

Америка је на ивици грађанског рата и гура свет у колапс, а оно што забрињава је да сваке године излаз из својих унутрашњих проблема тражи у распиривању војних сукоба у другим деловима света, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је за АТВ телевизију навела да је пре два месеца на свом Телеграм каналу написала да изазива чуђење што у Америци ни званична власт, ни специјалне службе, ни полиција, ни јавни органи и новинари не обраћају пажњу на то да се на рачун кандидата, дакле очигледног кандидата на предстојећим изборима, човека који отворено говори о својим амбицијама и бившег председника САД, Доналда Трампа, упућују претње.

"Не знам како се тако догодило, можда је случајност, можда је нека мистерија, а можда се једноставно ради о логици. Али, то је чињеница. Претње Трампу нису долазиле само од неких сумњивих људи, већ су оне постале, како Американци кажу, наратив, односно, правац размишљања који се формулише отворено и јавно од стране одређених људи као што су амерички сенатори или политиколози", казала је Захарова у специјалу "Атентат на Доналда Трампа".

Захарова је указала да је и навела примере конкретних цитата, а да је један од њих и муж Викторије Нуланд, који је отворено говорио о физичком уклањању Доналда Трампа као о нечему нормалном и пожељном.

"Схватате, САД је стало до свих, оне су спремне да спасавају цели свет, а да притоме, сваки пут стварају још веће проблеме. Оне су дубински умешане у унутрашње ствари многих држава. Извините, али зашто онда САД ћуте када се ради о директним претњама и директном правдању и давању легитимитета за физичко уклањање политичког противника од стране политичара и политолога и људи који се налазе унутар такозване америчке 'дубоке државе'", нагласила је.

Демократија САД у дубокој кризи
Захарова је истакла да идеологија распиривања мржње доминира Сједињеним Америчким Државама и када се ради о односу према другим државама и народима, политичарима и званичницима других држава.

"Погледајте шта се догађа у односу према Русији или шта се догађа у односу према Кини. Подсетићу вас: пре три или четири године, када је почела пандемија, кога су САД окривиле за њу – Кину, само због тога што су они у последњој деценији навикли да распирују мржњу према онима које проглашавају или неподобнима или на које само желе да свале кривицу за своје проблеме", указала је.

Како је навела, 2021. година је прошла у знаку синофобије, мржње према Кини, према азијатима, а да САД их чак не знају ни разликовати да ли су то Вијетнамци, Кореанци, Кинези. 

Према њеним речима, Америка, налазећи се већ дуго година на граници грађанског рата, гура свет у колапс, а то је оно што све брине.

"Искрено, њихова је ствар шта им се догађа у држави. Сви одлично знају да се ми не мешамо у њихова унутрашња питања. То је њихов живот, држава и систем. Они имају много добрих ствари, много достигнућа, али и много проблема, грешака и злочина. Али, то је њихов живот и ако се они не тичу других, мада је таквих примера веома мало, нека се сами баве тиме. Нас брине друга ствар, то што на врхунцу своје кризе, сваке године све више и више траже излаз и решење на рачун спољних фактора", нагласила је Захарова.

ХАОС У УКРАЈИНИ! Украјински дезертери пуцали на украјинске граничаре током бега у Молдавију

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube