Најновије

ЦРНИ КОЗАЦИ ИХ САЧЕКАЛИ У ЗАСЕДИ Језива сцена са фронта код Угледара (ВИДЕО)

Украјинске оружане снаге извеле су напад на колону руских тенкова и оклопних возила у близини Угледара на истоку земље, према извештајима који укључују снимак извиђачког дрона. На снимку, који је забележила 72. механизована бригада Оружаних снага Украјине, види се како се колона бомбардује артиљеријском ватром и дроновима камиказама.

У оквиру напада видљива су угљенисана војна возила, укључујући и неколико мотоцикала, разбацаних дуж пута. Прецизан датум снимања овог догађаја још увек није познат.

Денис Казански, украјински новинар, описао је догађај као "пораз руских трупа" код Угледара, истичући оштећења на опреми и називајући сцену "гробљем мотора" које користе окупатори услед недостатка оклопних возила. Јигал Левин, израелски војни блогер, описао је сцену као "поље смрти" и нагласио да су, упркос тешким губицима, Руси брзо наставили са новим нападима.

Бригада позната као Црни козаци, која је извела напад, раније је известила да је током маја уништила 16 руских тенкова и десет борбених возила пешадије. Ови подаци указују на интензивирање сукоба на фронту, са значајним губицима на обе стране.

Додатно, руске оружане снаге су у понедељак извеле напад на украјински аеродром у Миргороду, при чему су уништиле два и оштетиле још четири авиона Су-27. Ови инциденти јасно указују на ескалацију сукоба између Украјине и Русије, додатно продубљујући регионалне напетости.

НА ГРАНИЦИ РАСПОРЕЂЕНО ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ВОЈНИКА Расту тензије између Украјине И руског савезника

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube