Најновије

УКРАЈИНА НЕЋЕ БИТИ ЧЛАНИЦА НАТО ПАКТА? Земља алијансе поручила Зеленском да се помири са чињеницама!

Он је признао да је придруживање Кијева НАТО-у „немогуће“ све док непријатељства са Русијом трају, и предложио да блок разјасни свој став о евентуалном приступању Кијева.

- Украјински лидери су реалисти и знају да земља која је у рату неће бити примљена у НАТО - рекао је Сиемониак и нагласио да Кијев треба да настави да добија подршку Запада.

- Само документи и декларације неће бранити Украјину, тако да мислим да ће се показати перспектива чланства - рекао је он.
Раније ове недеље, новински сајт Политико објавио је заједничко писмо које је потписало преко 60 међународних експерата за спољну политику, који су изразили забринутост због потенцијалног чланства Украјине у НАТО-у и позвали блок да избегне унапређење настојања Кијева на предстојећем самиту, тврдећи да би то угрозило САД и својим савезницима и раскину коалицију.

Последњих недеља, један број званичника НАТО је указао да је мало вероватно да ће Кијев добити званичан позив да се придружи блоку који предводе САД током предстојећег самита, а према речима бившег британског министра спољних послова Дејвида Камерона, може само да се нада снажној декларацији о подршка.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг такође је рекао да Украјина не може да се придружи блоку док је уплетена у сукоб, напомињући да би такав потез покренуо директан сукоб са Русијом.

Москва је навела амбиције Кијева да се придружи НАТО-у и ширење блока на исток као један од разлога за покретање кампање против Украјине 2022. године.

Руски председник Владимир Путин је прошлог месеца сугерисао да би Русија била спремна да одмах покрене мировне преговоре са Украјином ако се повуче из четири бивша региона и обавеже се на неутралност.

РИТЕР УПРАВО ОБЈАВИО: Америка напала Русију! Да ли свет схвата шта је Вашингтон заправо урадио?

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА