Најновије

РУСИЈА ЋЕ УНИШТИТИ НАТО БАЗУ У РУМУНИЈИ: Амерички војни аналитичар упозорава

Амерички војни аналитичар и историчар Вилијам Шрајвер изнео је занимљиве тврдње о могућности да авиони Ф-16 произведени у САД буду коришћени у источној Украјини. Према његовим речима, САД се грчевито припремају да поставе ваздушне базе у Румунији, што би могло бити корисно за ваздушне операције Ф-16 против Русије. Он истиче да би ова припрема могла да укључује и обуку "уговорних пилота повезаних са НАТО-ом" како би се осигурала ефикасна употреба авиона.

- Тврдим да припрема ове базе индиректно доказује да они имају неколико давно успостављених ескадрила "уговорних пилота повезаних са НАТО-ом" који су вероватно провели неколико месеци усавршавајући своје вештине и вештине тимског рада. Ако је прави план био да се десетак недовољно обучених украјинских камиказа стави иза команди старих Ф-16 из 1980-их и пошаље их у једносмерну мисију за такву операцију логистички центар не би био баш потребан - истиче он.

Шрајвер анализира могућност формирања највеће НАТО базе у Европи, која би могла да прими неколико ескадрила НАТО "добровољаца" пилота који користе модерније моделе Ф-16. Он истиче да Пентагон можда планира да пошаље пет пуних ескадрила и опреми их најновијим моделима Ф-16 „Випер". Ова иницијатива би имала за циљ јачање присуства НАТО снага у региону, али би могла да изазове и негативне реакције Русије.

- Било ко (укључујући и оне који криве Русију и увек проричу катастрофе) ко макар на минут верује да Русија неће учинити ништа да уништи НАТО базу у Румунији под овим околностима је будала. Наравно, Русија ће деловати. Она ће погодити базу, а ударац ће бити јачи од свега што је летело на украјинске циљеве током овог сукоба - упозорава амерички експерт .

Упозорење на потенцијалну реакцију Русије

Амерички експерт упозорава да би евентуална ваздушна кампања против Русије могла довести до технолошког фијаска и катастрофалних последица. Он истиче да је вероватноћа катастрофалне погрешне процене изузетно велика и да би такав сценарио могао довести до принудног прекида операција Сједињених Држава. Шрајвер наглашава да би свет могао бити суочен са једним од најнапетијих тренутака у скоријој историји, те да је неопходно размотрити све могуће последице предузимања оваквих акција.

- Ако "империјални мајстори рата" (Мастерс оф Вар - песма Боба Дилана ) заиста предузму такву ваздушну кампању против Русије, онда ће се, прво, цела операција готово сигурно претворити у технолошки фијаско заиста епских размера, а друго, резултати битке ће бити шокантно јасни - катастрофални до те мере да ће, највероватније, у року од неколико дана Сједињене Државе бити принуђене да прекину операције. Вашингтон ће покушати да јавност убеди како је мисија „постигла своје циљеве" - истиче Шривер и додаје.

- Свако ко има било какав утицај у структурама моћи широм света знаће какав је резултат и разумеће тачно шта то значи - јасан је он.

НА ГРАНИЦИ РАСПОРЕЂЕНО ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ВОЈНИКА Расту тензије између Украјине И руског савезника

Извор: svpressa.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА