Најновије

СЕКТА СЕ САБИРА ИЗ ИНТЕРЕСА "Људи се учлањују у СНС да би у инцидентима лакше прошли, добили посао у државној служби"

Новинар Слободан Ступар, коментаришући инцидент код израелске амбасаде и реакцију државе, за Н1 каже да она била изненађујуће добра у односу на све друге акције. Како каже, још не знамо шта се десило са Данком Илић, као и да не знамо шта ће се десити да девојчицом која је ударена аутомобилом на пешачком прелазу.

СНС секта

„Реакција је била неубичајено добра у односу на све друге реакције које нису типа тероризам. Ми и даље не знамо шта је с оном девојчицом горе код Бора. Заборавило се на случај, нестало дете од три, четири године… Не знамо шта ће бити са девојчицом која је ударена на пешачком прелазу… Многе ствари не знамо, заташкавају се, праве се фалш приче… Ми живимо у тајној држави, нама се манипулише врло лако. Немаш праву информацију и немаш од кога да је добијеш“, рекао је он за N1.

Ступар каже да је само привид да се стално нешто догађа и да се, како каже, ради о креирању догађаја да би се произвеле реакције. „Производе се кризе где их нема да би владар лакше владао, јер се онда он јавља као онај ко их решава“, казао је.

Говорећи о инциденту испред израелске амбасаде, наш саговорник каже да то није био терористички напад.

„Не би га назвао најавом неког тероризма. То је појединачни инцидент… Набавио је самострел који се, како каже Министар полиције, може набавити за пар хиљада динара и који је намерио да убије полицајца… Платио је главом, али од тога не треба правити драму. Овде нема те врсте опасности. Постоје појединачни случајеви, али мислим да то није нешто чему треба посвећивати посебну пажњу и страх од ескалације. Имамо појединце који су пукли на овај или онај начин, који нису у стању да рационално промишљају“, додаје Ступар.

Он још каже: „Ми нисмо нормална држава. Ви имате повлашћене људе и оне друге. Имате људе који ће направити удес и одмах ће одговарати за то, а имате оне који неће. Имате оне који ће да украде милионе и имате оног ко украде кило хлеба, овај (дртуги) це отићи у затвор, овај неће. Имамо различите категорије људи, које не памтим да друго друштво има. Зато се људи учлањују у СНС, да би у инцидентима лакше прошли, да би добили запослење у државној служби“.

Ступар још наводи да имамо полицију која не сме да се упусти у борбу против друштвених девијација.

„Све је покривено државом, тајном полицијом, обавештајним службама. Овде мафија има своју државу“, закључује он за N1.

Зашто Србија НИКАДА не би требало да крене са ископавањем литијума (ВИДЕО)

Извор: N1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА