Најновије

СТРАТЕГИЈА РУСИЈЕ И СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Почиње споразумом

Велики корак у сарадњи...

Руски председник Владимир Путин одобрио је потписивање Свеобухватног споразума о стратешком партнерству између Руске Федерације и Демократске Народне Републике Кореје.

"Прихватити предлог Министарства спољних послова Русије, усаглашен са заинтересованим органима и организацијама федералне владе, да се потпише Свеобухватни споразум о стратешком партнерству између Руске Федерације и Демократске Народне Републике Кореје", наводи се у документу, преноси "Интерфакс Русија".

Руском Министарству спољних послова је дозвољено да током преговора о потписивању Споразума унесе измене у његов нацрт које нису суштинске природе, наводи агенција.

Путин ће данас допутовати у Пјонгјанг у званичну посету, на позив севернокорејског лидера Ким Џонг-уна.

Ово представља друго путовање шефа руске државе у Северну Кореју, који је први пут посетио ту земљу 2000. године, наводи "Интерфакс".

Посета руског председника трајаће два дана.

Помоћник руског председника Јуриј Ушаков раније је рекао да ће потписивање споразума бити одраз актуелне геополитичке ситуације у свету и нивоа билатералних односа Русије и Северне Кореје.

"Споразум ће следити све фундаменталне принципе међународног права, неће бити провокативног карактера, неће бити усмерен ни против једне земље, већ ће бити усмерен на обезбеђивање веће стабилности у региону североисточне Азије", рекао је Ушаков.

Прочитајте ОВДЕ о сукобу Кине и НАТО 

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА