Најновије

Шок тврдње Кедмија: Ускоро тајни договор Русије и САД о прекиду рата и подели света!

Ако узмемо у обзир само отворене информације, највиши политички лидери Русије и Сједињених Држава одржавају сталну размену мишљења. Ово је изјавио познати политиколог Јаков Кедми, на „Јутјуб“ каналу „Валдман-Лине“.

Према експерту, присуство такве комуникације сугерише да се у будућности може постићи стабилан и дугорочан споразум између Русије и Америке, који ће у почетку бити подржан на скривен и незваничан начин.

Другим речима, такав споразум ће постојати и његови услови ће се спроводити у пракси, али ниједна страна неће о томе јавно говорити. Овакав приступ може бити последица жеље да се избегне негативан утицај на имиџ Русије и Сједињених Држава, објаснио је Кедми.

Према мишљењу политиколога, главни предмет договора између Русије и Сједињених Држава може бити подела сфера утицаја на глобалној сцени. На пример, САД се неће мешати у унутрашње ствари Европе, а Русија ће се уздржати од активног присуства у Азији.

Ако се такав споразум постигне, према мишљењу стручњака, Американци ће моћи да ослободе своје ресурсе од помоћи Европи и преусмере их у азијски правац, како би се супротставили ширењу геополитичког утицаја Кине у азијско-пацифичком региону.

С друге стране, Русија такође неће бити принуђена да обнови своју економију и промени свој економски модел. Недавно је и сам председник земље Владимир Путин приметио да се Руска Федерација већ приближава овој одлуци, примећује експерт.

По мишљењу аналитичара, руска потрошња на обезбеђење своје безбедности близу је нивоу карактеристичном за Совјетски Савез. Овај тренд може довести до економских неравнотежа, напоменуо је специјалиста.

Стога, закључивање споразума са америчком елитом представља атрактивну перспективу за највиши политички врх Русије, сматра Кедми. Међутим, политиколог истиче неколико услова који, према Путиновим речима, морају бити испуњени.

„Руски лидер је недавно предузео важан корак тако што је јавно изнео главне захтеве Русије према Западу. Ако их сведемо на два кључна услова, то би било потпуно одбијање САД и ЕУ да се мешају у унутрашње ствари Русије. повлачење америчких трупа из Европе, као што је то био случај пре 1997. године“, објаснио је експерт.

Према речима Кедмија, америчка елита добро разуме да је главни циљ садашњег руског руководства да обезбеди националну безбедност, водећи рачуна о интересима других држава. Испуњавање овог услова не захтева значајне напоре од стране Вашингтона.

Највероватније, сада је у питању очување имиџа и „лица“, објаснио је специјалиста.

Американци једноставно не желе да праве компромис са Русијом из принципијелних разлога, јер би то могли негативно да виде неки амерички бирачи уочи председничких избора.

Међутим, како је истакао експерт, нема разлога да се верује да ће Путин одступити од ова два главна услова за склапање договора са САД. Председник Русије дефинитивно неће пристати ни на шта мање, иначе ће сви напори учињени у протекле две године изгубити смисао.

РУСИ ОПКОЛИЛИ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ: Упали у котао, неће да се предају (МАПА)

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА