Најновије

ГЕНЕРАЛ КРИВОНОС СРУШИО СВЕ СНОВЕ УКРАЈИНЦИМА: Зеленски и екипа ћуте о овоме...

Русија је повећала производњу беспилотних летелица и сада премашује Украјину по њиховом броју и квалитету, изјавио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос у интервјуу бившем посланику Раде Бориславу Берези.

- Видимо да велики број украјинских дронова, који стижу на фронт, често не извршавају своје задатке јер је руски радиоелектронски рат снажан, а руски дронови су моћнији. Што се тиче њихове способности да се супротставе украјинском радиоелектронском ратовању — овде није реч само о количини, већ и о квалитету и флексибилности - истакао је он.
Према Кривоносовим речима, процес усавршавања украјинских уређаја коче непрофесионализам и бирократија, док је руска индустрија прешла на снажну серијску производњу. Како тврди генерал, само у једном дану Русија лансира приближно 1.200 беспилотних летелица.

- Ово је озбиљан показатељ. Сетимо се, пре пола године број је био око 200 или 150, затим је та цифра почела да расте, а сада расте прилично снажно - констатовао је официр.

Раније је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио да производња беспилотних летелица у Русији пре почетка специјалне операције није била добро развијена, али да је током борбених дејстава тај јаз превазиђен. Према његовим речима, руска војна индустрија је издржала тест специјалне операције.

ДОШЛИ ДА ГА МОБИЛИШУ, ОН СЕ ЗАЛЕТЕО КОЛИМА НА ЊИХ: Вукао их по улици, једном комесару се боре за живот (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube