Најновије

АЛАРМАНТНО: Курти исељава Србе и насељава Албанце - угрожено 150 српских породица!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је у програму РТС-а да је "Косовска агенција за верификацију послала обавештења Србима који су власници станова и који су те станове деценијама уназад откупљивали од предузећа попут ′Трепче′, са захтевом да се иселе", уз претњу да ће "уколико то не учине, бити принудно исељени".
Петковић

Петковић

Петковић је оценио да оваквом одлуком "тзв. косовски премијер Аљбин Курти не мирује и наставља да, одлуком која подразумева исељавање Срба из својих станова и насељавања Албанаца на север Kосова, спроводи своју политику етничког чишћења".

"Курти не мирује, чини све да настави своју политику етничког чишћења и у том смислу је и ова одлука која подразумева да се Срби исељавају из својих станова", рекао је Петковић за РТС прецизирајући да су захтеви стигли почетком јуна а да је рок за исељење крај овог месеца.

На најновији потез Приштине у међувремену је реаговала Канцеларија за КиМ која је, како је рекао Петковић, упутила писма на бројне међународне адресе.

"Дипломатским каналима чинимо све да се та одлука заустави, али морам да кажем да је та агенција основана супротно споразуму из Брисела који је подразумевао да у њој седе људи из Београда, Приштине и ЕУ. Они сада једнострано спроводе одлуке исељавања Срба и насељавања Албанаца, што се ради заједно с лажним албанским градоначелницима", рекао је Петковић и додао да су писма са захтевом за исељење стигла за око српских 150 породица.

"А где ће ти Срби и да ли ће неко реаговати на ново протеривање од стране Аљбина Куртија и Приштине?", упитао је Петковић.

Према његовим речима, "Приштина не спроводи одлуке које су донете у корист Срба, а пред агенцијом Унмика је више од 29.000 захтева да се врати имовина Србима јужно од Ибра".

"По тим захтевима се не поступа, али се поступа по захтевима Албанаца", речи су Петковића.

Прочитајте ОВДЕ говор патријарха Порфирија са Спасовданске литије

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА