Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧИО: Понудићемо Русији решење!

Тражи се мир...

У Швајцарској је у току други дан мировног самита о Украјини, што председница земље домаћина Виоле Амхерд види као први корак ка миру, док њен украјински колега Володимир Зеленски оцењује као "историјски скуп".

Кијев се већ припрема да буде домаћин следећег Глобалног самита мира и не искључује учешће Русије, уколико, како наводи, "агресор не диктира услове, него слуша заједницу". 

Настављају се и реакције на предлог руског председника Владимира Путина да Украјина повуче своје трупе из свих, како је истицао, нових региона Русије, и пружи гаранције да се одриче уласка у НАТО да би "сео за преговарачки сто".

Потпредседница Сjeдињених Држава Камала Харис сматра да Путин није позвао на мировне преговоре већ на предају Украјине, док саветник за националну безбедност Беле куће Џејк Саливен наглашава да се ради о "потпуно апсурдној визији". Москва реаговање Запада види као неконструктивно. 

Зеленски је, с друге стране, отишао корак даље и поручио да ће Украјина представити Русији конкретне мере за постизање мировног решења сукоба "на истински трајан начин". 

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА