Најновије

ДОДИК: Лаж не може бити политика и због тога Америка губи моћ

Председник Републике Српске је истакао да САД јесу велика сила, али да у деловању њених експонената има пуно лажи, пуно претпоставки, без икаквих ваљаних чињеница.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је понашање Американаца према његовој породици и политичком ангажману велика измишљотина и лаж, а лаж не може бити политика и због тога Америка губи моћ.

"Због те лажи Америка губи моћ. Она је и даље најмоћнија земља на свету, али губи моћ. Моја породица, за разлику од, рецимо, породице председника САД, нема проблема са законом. Мој син није кажњен за прекршај, моја кћерка једнако тако, али им је угрожена егзистенција. Не жалим се, али кажем како јесте", рекао је Додик.

Он је истакао да Америка јесте велика сила, али да у деловању њених експонената има пуно лажи, пуно претпоставки, без икаквих ваљаних чињеница.

"Цео свет тероришу чињеницом да управљају платним прометом целог света и овде пишу за мог сина и кћер, на које сам поносан и који су добри људи, а који, наравно, мене подржавају чињеницом да су ми родили седморо унучади и направили несумњиво највеће богатство", нагласио је Додик.

Додик је истакао да је веома поносан на своју породицу, сина, кћерку и седморо унучади и одбацио све нападе и оптужбе које долазе из институција и организација САД.

"Могу само коментарисати једну ствар. Ево, дајте ми прилику. Каже овако: 'Сврха санкција није кажњавање, него позитивна промена у понашању.' Не могу веровати да сам ја социјално делинквентан", рекао је Додик за "Дневни аваз", коментаришући последње санкције коју су САД увеле за седам фирми из Републике Српске.

Марфију важнији обрачун са Додиком, него са нарко-картелом

Додик је указао на поражавајућу чињеницу да је за екипу америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија важнији обрачун са њим, него спречавање деловања међународног нарко-картела у БиХ.

Додик је нагласио да је Марфијев однос према њему класични лични анимозитет.

"Немате ниједног амбасадора САД у свету кога не поштују. Он има своју агенду, испитујемо и ми шта он има, видећемо шта ће се показати, дошли смо до неких мењачница. Знамо ми куда иду црни токови, знамо коме се носе апанаже свеже одштампаних долара. Наравно да су Американци мало већи лопови", рекао је председник Републике Српске.

Додик је рекао да му у последње време стално долазе тужиоци који се правдају да то морају да раде јер то од њих траже Американци.

"Праве финансијску експертизу моје целе породице. То је четврти пут у неколико година. Нисам поносан само што тамо није богатство о којем они причају, али јесам стабилан. То је тачно, али да причамо о оном богатству, тога нема", рекао је Додик.

Додик је истакао да никада није био на суду за било какву утају пореза, криминал, те одбацио и инсинуације да је са сином Игором вршио притисак на буџет БиХ и да је покушао да протежира неку компанију без конкурентског поступка.

Председник Републике Српске поновио је да није ничији шпијун, као и да српски народ није ничији, него свој.

БиХ у тешком ћорсокаку
Говорећи о актуелном политичком тренутку у БиХ, Додик је констатовао да је БиХ апсолутно дошла у тежак ћорсокак, јер су људи из "тројке" веома наивни, али и непоуздани.

"Они мисле да ће се само додворавањем Американцима и Британцима довести до тога да они поравнају и одраде за њих посао. Многи ваши људи, односно Бошњаци са којима ја комуницирам, који су интелектуалци, гнушају се на те ствари", рекао је Додик, који је и лидер СНДС-а.

Он је рекао и да је политичка прича о такозваној резолуцији о Сребреници само изазвала нелагоду на свим странама.

Према његовим речима, Бошњаци су дозволили амбасадору БиХ при УН Златку Лагумџији, који је "црвен", да "позелени" и "да мало себи прибави и неког бошњачког имиџа".

"Сад је као лубеница, около зелен, а унутра црвена", нашалио се Додик.

Он је поновио да је стотину пута изразио пијетет и саучешће породицама страдалих у Сребреници, али да се "то не чује".

Додик је поновио оптужбе на рачун непринципијелног, неприхватљивог и лицемерног деловања Немачке у овом случају.

Када је реч о идеји раздруживања, Додик је истакао да сада треба избећи било какав сукоб.

"Нисам човек рата. Човек сам који је и у прошлом рату, грађанском, у БиХ остао изван тога. Био сам у Војсци Републике Српске до краја 1993. године, а онда сам добио налог да као посланик пређем са ратним распоредом у Скупштину Републике Српске. У тај рат сам ушао са чином поручника и чином поручника сам изашао", подсетио је Додик.

РУСКА АРМИЈА ИЗВЕЛА ГРУПНИ НАПАД! Високопрецизно оружје као велика освета

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА