Najnovije

DODIK: Laž ne može biti politika i zbog toga Amerika gubi moć

Predsednik Republike Srpske je istakao da SAD jesu velika sila, ali da u delovanju njenih eksponenata ima puno laži, puno pretpostavki, bez ikakvih valjanih činjenica.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponašanje Amerikanaca prema njegovoj porodici i političkom angažmanu velika izmišljotina i laž, a laž ne može biti politika i zbog toga Amerika gubi moć.

"Zbog te laži Amerika gubi moć. Ona je i dalje najmoćnija zemlja na svetu, ali gubi moć. Moja porodica, za razliku od, recimo, porodice predsednika SAD, nema problema sa zakonom. Moj sin nije kažnjen za prekršaj, moja kćerka jednako tako, ali im je ugrožena egzistencija. Ne žalim se, ali kažem kako jeste", rekao je Dodik.

On je istakao da Amerika jeste velika sila, ali da u delovanju njenih eksponenata ima puno laži, puno pretpostavki, bez ikakvih valjanih činjenica.

"Ceo svet terorišu činjenicom da upravljaju platnim prometom celog sveta i ovde pišu za mog sina i kćer, na koje sam ponosan i koji su dobri ljudi, a koji, naravno, mene podržavaju činjenicom da su mi rodili sedmoro unučadi i napravili nesumnjivo najveće bogatstvo", naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je veoma ponosan na svoju porodicu, sina, kćerku i sedmoro unučadi i odbacio sve napade i optužbe koje dolaze iz institucija i organizacija SAD.

"Mogu samo komentarisati jednu stvar. Evo, dajte mi priliku. Kaže ovako: 'Svrha sankcija nije kažnjavanje, nego pozitivna promena u ponašanju.' Ne mogu verovati da sam ja socijalno delinkventan", rekao je Dodik za "Dnevni avaz", komentarišući poslednje sankcije koju su SAD uvele za sedam firmi iz Republike Srpske.

Marfiju važniji obračun sa Dodikom, nego sa narko-kartelom

Dodik je ukazao na poražavajuću činjenicu da je za ekipu američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija važniji obračun sa njim, nego sprečavanje delovanja međunarodnog narko-kartela u BiH.

Dodik je naglasio da je Marfijev odnos prema njemu klasični lični animozitet.

"Nemate nijednog ambasadora SAD u svetu koga ne poštuju. On ima svoju agendu, ispitujemo i mi šta on ima, videćemo šta će se pokazati, došli smo do nekih menjačnica. Znamo mi kuda idu crni tokovi, znamo kome se nose apanaže sveže odštampanih dolara. Naravno da su Amerikanci malo veći lopovi", rekao je predsednik Republike Srpske.

Dodik je rekao da mu u poslednje vreme stalno dolaze tužioci koji se pravdaju da to moraju da rade jer to od njih traže Amerikanci.

"Prave finansijsku ekspertizu moje cele porodice. To je četvrti put u nekoliko godina. Nisam ponosan samo što tamo nije bogatstvo o kojem oni pričaju, ali jesam stabilan. To je tačno, ali da pričamo o onom bogatstvu, toga nema", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da nikada nije bio na sudu za bilo kakvu utaju poreza, kriminal, te odbacio i insinuacije da je sa sinom Igorom vršio pritisak na budžet BiH i da je pokušao da protežira neku kompaniju bez konkurentskog postupka.

Predsednik Republike Srpske ponovio je da nije ničiji špijun, kao i da srpski narod nije ničiji, nego svoj.

BiH u teškom ćorsokaku
Govoreći o aktuelnom političkom trenutku u BiH, Dodik je konstatovao da je BiH apsolutno došla u težak ćorsokak, jer su ljudi iz "trojke" veoma naivni, ali i nepouzdani.

"Oni misle da će se samo dodvoravanjem Amerikancima i Britancima dovesti do toga da oni poravnaju i odrade za njih posao. Mnogi vaši ljudi, odnosno Bošnjaci sa kojima ja komuniciram, koji su intelektualci, gnušaju se na te stvari", rekao je Dodik, koji je i lider SNDS-a.

On je rekao i da je politička priča o takozvanoj rezoluciji o Srebrenici samo izazvala nelagodu na svim stranama.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci su dozvolili ambasadoru BiH pri UN Zlatku Lagumdžiji, koji je "crven", da "pozeleni" i "da malo sebi pribavi i nekog bošnjačkog imidža".

"Sad je kao lubenica, okolo zelen, a unutra crvena", našalio se Dodik.

On je ponovio da je stotinu puta izrazio pijetet i saučešće porodicama stradalih u Srebrenici, ali da se "to ne čuje".

Dodik je ponovio optužbe na račun neprincipijelnog, neprihvatljivog i licemernog delovanja Nemačke u ovom slučaju.

Kada je reč o ideji razdruživanja, Dodik je istakao da sada treba izbeći bilo kakav sukob.

"Nisam čovek rata. Čovek sam koji je i u prošlom ratu, građanskom, u BiH ostao izvan toga. Bio sam u Vojsci Republike Srpske do kraja 1993. godine, a onda sam dobio nalog da kao poslanik pređem sa ratnim rasporedom u Skupštinu Republike Srpske. U taj rat sam ušao sa činom poručnika i činom poručnika sam izašao", podsetio je Dodik.

RUSKA ARMIJA IZVELA GRUPNI NAPAD! Visokoprecizno oružje kao velika osveta

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA