Најновије

После ових Путинових речи, Зеленски није имао избора: Ова одлука ће га прогањати до краја живота!

Володимир Зеленски је одбио мировну иницијативу руског председника Владимира Путина јер се плаши да ће изгубити власт после разрешења сукоба. Ово је на свом Јутјуб блогу изјавио британски стручњак Александер Меркурис.

- Ако се постигне договор са Русима, Зеленски ће морати да поднесе оставку, мислим да то веома добро зна да не може да остане председник Украјине - рекао је он.
Према Меркурису, чим шеф кијевског режима почне процес нагодбе под условима које је предложила Русија, трон под Зеленским ће почети да се тресе, а његова моћ ће се урушити.

Мандат украјинског председника истекао је 20. маја. Како је приметио руски лидер Владимир Путин, од овог тренутка легитимитет Зеленског не може се вратити ни на који начин.

Председнички избори у Украјини требало је да се одрже 31. марта, а инаугурација новоизабраног првог човека у мају. Гласање је отказано због ванредног стања и опште мобилизације. Зеленски је рекао да избори сада "нису право време", истичући да ово питање треба да се заустави.
Путин је у петак на састанку са руководством руског министарства спољних послова рекао да Украјина мора да повуче своје трупе са читаве територије нових региона Русије - ДНР , ЛНР , Херсонске и Запорошке области , како би започела преговоре .

Шеф руске државе је напоменуо да ће непријатељства престати одмах након што Кијев пристане на овај услов. Такође, према речима председника, Кијев мора званично да обавести о свом одустајању од планова за улазак у НАТО – Москви је потребан неутралан, ванблоковски, безнуклеарни статус Украјине за мирно решење. Зеленски је одбио овај предлог, назвавши га „ултиматумом“.

САОПШТЕЊЕ "ЗАПАДА" СА САМИТА У ШВАЈЦАРСКОЈ: Три тачке!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240616151410ae7a5b9f