Најновије

Куршумлија плаћа Цецин концерт 4,6 милиона динара

Током манифестације Културно лето у Куршумлији, организована су три концерта, а укупно ће сами извођачи и техничка припрема коштати грађане Куршумлије више од 7,4 милиона динара. Најскупљи је концерт Светлане Ражнатовић за коју се издваја, према јавној набавци Туристичке организације Куршумлије нешто више од 4,6 милиона динара са ПДВ.

За наступ "Тропико бенда" Куршумличани ће платити још нешто више од 1,3 милиона динара са ПДВ, а за концерт групе "Wonder стрингс" 440.200 динара. Уз скоро милион динара, тачније 998.000 динара за услугу културно техничке реализације, три вечери средином јула ће Куршумлија платити 7,4 милиона динара.

Како се наводи у јавним позивима за извођаче, грађани Куршумлије су гласали на сајту општине свега осам дана, од 26.марта до 2. априла ове године кога би волели да виде у свом месту, па је након сумирања гласања, 27 одсто оних који су били за Цецу, а 16 одсто за "Тропико бенд". Укупно је 2958 гласова за понуђених 11 певача и група. То је велики број гласача, јер на пример у Поркупљу, максимално за месец дана, када Град Поркупље постави анкету овог типа гласа 1.200 грађана, а Прокупље је три пута веће од Куршумлије. И у Блацу је обично ово гласање готово незапажено, односно мали је број оних који се одазову. У Куршумлији је изгледа друга прича. Занимљиво је и то да је на другом месту до последњег дана била Јелена Розга, а онда се ситуација нагло променила.

Годишњи буџет ове општине је 1,9 милијарди динара, а приходи из буџета су 970.017.500 динара.

Без обзира што је Куршумлија једна од најсиромашнијих општина у Србији, спада у девастирана подручја, и што на народном казану има 1.000 корисника, када је песма у питању, не жали се новац.

РУСКА ВОЈСКА УЛАЗИ! Падају редомо територије, нови упад

Извор: Директно.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА