Најновије

ОПРОБАНА МЕТОДА ЗАПЛАШИВАЊА: Макрон упозорава на грађански рат ако победе Ле Пенова или Меланшон

Француски лидер истиче да његови противници заговарају политику која "подстиче поделе и тензије међу заједницама".

Председник Француске Емануел Макрон упозорио је да би победа крајње левице или екстремне деснице на предстојећим ванредним парламентарним изборима могла да изазове "грађански рат" у тој земљи.

Макрон је рекао да крајње левичарска странка "Непокорена Француска", као и крајње десничарско Национално окупљање Марин ле Пен, заговарају политику која "подстиче поделе и тензије међу заједницама", пренео је портал "Политико".

"Одговор деснице на нестабилност говори о томе да се људи своде на њихово религијско опредељење или порекло и стога их гура према грађанском рату", изјавио је Макрон за подкаст "Џенерејшн до ит јорселф".

Уз то, како је рекао, крајња левица, коју предводи Жан-Лик Меланшон, подстиче поделе у сврху изборне кампање "која такође промовише грађански рат јер своди људе на њихову верску или етничку групу".

"Политико" појашњава да је француски лидер алудирао на то да "Непокорена Француска" настоји да привуче муслиманске гласаче критикујући рату Израела у Гази.

Иначе, Макрон је расписао ванредне парламентарне изборе пошто је његова странка Препород поражена од Националног окупљања на изборима за Европски парламент. Први круг истих је заказан за 30. јун.

Тек неколико дана уочи избора странка Марин ле Пен бележи скок у популарности, сада је, по "Блумберговој анкети", подржава 34,2 процента гласача, док је левичарски савез назван "Нови народни фронт", који окупља социјалисте, комунисте, зелене и Непокорену Француску, други са 28,2 одсто. Макронов Препород с партнерима је на трећем месту са 20,6 одсто подршке.

ПИЈАНИ УКРАЈИНСКИ КОМАНДАНТ РАЗВАЉЕН ОД АЛКОХОЛА: Руска војска све ближа (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА