Најновије

Крај! Москва послала застрашујућу поруку Зеленском! После овог више нема назад: Његов режим...

Режим украјинског председника Володимира Зеленског није способан да преговара, Москва је у то уверена, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја у интервјуу за Спутњик.

- Више пута смо потврђивали спремност на дијалог и то нису само изјаве декларативне природе. У априлу 2022. године су наши преговарачи парафирали договоре из Истанбула. Потписао их је и шеф украјинске делегације - подсетио је Небензја.

Према његовим речима, англосаксонским „спонзорима“ Кијева очигледно није био потребан тако оперативан приступ решењу и учинили су све да то спрече.

- Сви су видели интервју са лидером фракције 'Слуга народа' у Врховној ради Давидом Арахамијом, који је предводио украјинску делегацију у Истанбулу. Он је директно рекао да је све спремно, али је Борис Џонсон, бивши премијер Велике Британије, дошао и рекао да морамо да наставимо да се боримо. Позната је прича о његовом путовању у Украјину. Мислим да нема потребе да је понављамо - рекао је представник Русије.

Једини логичан закључак који смо донели је да режим Зеленског није способан да преговара, нагласио је он.

Небензја је такође приметио да је Зеленски још у октобру 2022. године потписао указ о забрани преговора са руским руководством.

- Поставља се реторичко питање – да ли је могуц́е договорити се без дијалога? Такво очигледно одсуство логике је 'визит карта' целокупне спољне политике Кијева - додао је.

Салва руских ракета збрисала целе градске блокове! Руси упадају у Часов Јар, линија одбране сравњена са земљом! (ВИДЕО)

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА