Најновије

ПУТИН: Руска мировна иницијатива може да заустави рат

Многи западни политичари нису хтели чак ни да се удубе у суштину новог руског предлога за регулисање ситуације у Украјини, иако та иницијатива реално може да заустави рат, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Помоћник председника Јуриј Ушаков прочитао је Путиново обраћање учесницима 10. међународног научно-експертског форума „Примаковска читања“ у Москви.

Руски лидер је навео да полази од тога да ће учесници форума размотрити идеје Москве за формирање система равноправне и недељиве безбедности на евроазијском континенту, као и нови мировни предлог за решавање украјинске кризе.

„За разлику од многих западних политичара, који нису хтели ни да се удубе у суштину иницијативе коју смо покренули, верујем да ће учесници форума размотрити промишљено и рационално приступити њеном разматрању и моћи да виде да она реално предвиђа могућност прекида сукоба и његово политичко и дипломатско решавање“, рекао је Путин.

Председник Русије је у свом поздраву учесницима поменуо и тему БРИКС-а, рекавши да та група постаје локомотива за изградњу праведног светског поретка, равноправног и ослобођеног диктата.

Раније је председник Русије Владимир Путин изнео нове мировне предлоге за решавање сукоба у Украјини, који предвиђају признавање статуса Крима, ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области као делова Русије, утврђивање несврстаног и безнуклеарног статуса Украјине, њена демилитаризација и денацификација и укидање антируских санкција. Украјинска страна је ову иницијативу одбила.

ОПРОБАНА МЕТОДА ЗАПЛАШИВАЊА: Макрон упозорава на грађански рат ако победе Ле Пенова или Меланшон

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА