Најновије

Турски министар: Наставком конфликта у Украјини повећава се ризик од нуклеарног сукоба

Турски министар спољних послова Хакан Фидан изјавио је да сматра важним услове за тражење мирног решења сукоба у Украјини које је објавио руски председник Владимир Путин.

Према његовим речима, током састанка у Москви 11. јуна са руским председником Владимиром Путином, он му је пренео поруку турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана по питању решавања украјинског сукоба.

„Током посете Москви, саговорницима сам пренео ризике од ширења рата великих размера. Пренели смо саговорницима да је у Украјини потребан мир, а да Русија мора да заузме одређени став. Заправо, два дана касније господин Путин је навео услове тачку по тачку. Важно је да је Путин то рекао“, рекао је Фидан у интервјуу за „Хабертурк ТВ“, након састанка са руским лидером у Москви.

Фидан је истакао и да ће ризик од нуклеарног сукоба постојати са наставком сукоба у Украјини.

„Управо то (нуклеарни ризик) смо од самог почетка истицали и на то упозоравали. Све док рат буде трајао, овај ризик ће постојати. Од тога не може да се побегне. Свака страна ће бити принуђена да користи методе које мењају ток догађаја. Настаје ситуација у којој се варница може проширити на друга места“, рекао је Фидан.

Турски министар додао је да је цена рата висока за цео свет.

„Цена рата веома је висока за регион и цео свет. Што је још озбиљније, овај ризик може расти и ширити се. Може се географски ширити. На дневном реду се може наћи питање могућности примене нуклеарног оружја“, истакао је он.

Србија у сендвичу највећих НАТО база у Европи

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА