Најновије

"Када се НАТО опорави, ми ћемо бити ту": Лавров шаљиво о Макроновој дијагнози „мождане смрти“ НАТО-а!

Француски председник Емануел Макрон је савршен човек за дијагнозу "мождане смрти" НАТО-а, нашалио се руски министар спољних послова Сергеј Лавров, додавши да је Москва спремна за опоравак војног блока од свих болести.

Сергеј ЛАвров (Фото: ria.ru)

"Не бих хтео да се упуштам у дискусију о медицинској страни овог питања", рекао је Лавров новинарима, на састанку о контроли оружја у Москви.

Саркастично је додао:

„Ако је Макрон осетио да је дијагноза коју је поставио НАТО-у толико евидентна - имао је право да то изјави. Он боље познаје НАТО од мене, јер представља земљу која је чланица савеза."

Лавров је приметио да је Русија и даље заинтересована за изградњу обострано корисних односа са блоком који предводе САД, а који би се заснивали на равноправној основи.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је рекао да је прекоатлантска војна алијанса створена ради конфронтације од свог оснивања. И он се такође нашалио око Макроновог дефинисања НАТО-вог тренутног стања.

„Да ли је НАТО жив или мртав и који су његови делови коматозни, то није на нама да одлучујемо. Нисмо патолози. "

Француски председник је раније саопштио да НАТО пролази кроз "мождану смрт" због недостатка координације и разумевања међу својим чланицама.

Немачки канцелар Ангела Меркел и шеф НАТО-а Јенс Столтенберг увредили су се због Макроновог избора речи, саопштивши да је претерао са унутрашњим несугласицама војног блока.

Амерички државни секретар отворено о западној алијанси! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА