Најновије

ПРОПАО ИМ ПЛАН: Американци покушали да убију још једног иранског војног званичника исте ноћи кад и Сулејманија?

Војска Сједињених Америчких Држава (САД) покушала је у ноћи када је убила иранског генерала Касема Сулејманија да ликвидира још једног високог војног званичника Ирана у Јемену.

Касем Сулејмани је убијен пре недељу дана (Фото: Јутјуб)

Амерички медији се позивају на високог америчког званичника који је био упућен у акцију. Извор није дао више информација о операцији.

Амерички званичник навео је да према сазнањима нема даљих предузимања против вођства Кудске елитне јединице, на чијем је челу био Сулејмани.

Си-Ен-Ен пише да је Вашингтон пост први објавио информације о операцији, а у тексту тог листа наведено је да је мета био Абдул Реза Шалаи, финансијер и један од команданата Кудске јединице.

У децембру представник Стејт департмента објавио је да администрација нуди 15 милиона долара за информације о финансијским активностима, умрежености и сарадницима Абдула Резе Шалаија.

Вест о додатној операцији долази након што се врховни безбедносни амерички званичници труде да одбране тврдњу администрације председника САД Доналда Трампа да су убили Сулејманија као одговор на могућу претњу америчким животима. Мањак доказа који су за то дали шири скептицизам о оправданости напада.

Генерал Касем Сулејмани убијен је 3. јануара у нападу америчких снага на аеродром у Багдаду. Пентагон је саопштио да је Сулејмани убијен по наређењу америчког председника Доналда Трампа.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Доналд Трамп изазвао сукоб између Беле куће и Конгреса.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА