Најновије

Војислав Михаиловић и Матија Бећковић открили споменик Дражи Михаиловићу у Бијељини (ВИДЕО)

Делегација ПОКС присуствовала је свечаном откривању спомен бисте генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу на истоименом тргу у Бијељини. Бисту је открио унук чувеног генерала и потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

Откривање споменика Дражи (Фото: ПОКС)

- Дошло је време да наши великани, војсковође и велики умови, буду на прави начин цењени у српском друштву. Убеђен сам да је ово тек почетак и да ћемо Србију, Републику српску и читав српски народ вратити традиционалним вредностима које су нас кроз историју прославиле. Тек тада ће доћи време које ће младим српским нараштајима донети бољу будућност. Важно је да у Србији дође до историјског помирења, базираног на истини. Носиоци тога ће бити људи од части, морала и правих вредности – истакао је Војислав Михаиловић, закључујући изјаву традиционалним поздравом "С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! За крст часни".

- Овај трагични јунак, најодликованији и најобразованији српски официр,био је први вођа првог покрета отпора у историји, који је касније уцењен и за њим расписана потерница. У пародији историје оптужен је за колаборацију са Немцима, иако су у његовом штабу биле савезничке војне мисије које су те клевете узалуд демантовале. Генерал Михаиловић никада и ни по коју цену није сарађивао са окупатором. Тај безгробни командант безгробне војске дао је за свој народ све што је могао дати, а издан је не само у рату, него и у миру. Њега су одликовала три америчка председника, Ајзенхауер, Труман и Реган али ниједан наш. Његове бисте су откривене широм света – пре 70 година у Чикагу а сада и у Бјељини. Слава безгробном генералу Дражи Михаиловићу, као и свој браћи погинулој на две стране, у истом часу за исту земљу. Хвала им – поручио је, у беседи славном генералу, један од најумнијих живих Срба, књижевник и академик Матија Бећковић.

После откривања спомен бисте генералу Дражи Михаиловићу, одржана је и промоција књиге "Под прекорним погледом истоије", аутора др Радована Калабића, у Галерији Центра за културу у Бијељини.

Европа доживела оно што није очекивала “енергетски шок”! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА