Najnovije

Vojislav Mihailović i Matija Bećković otkrili spomenik Draži Mihailoviću u Bijeljini (VIDEO)

Delegacija POKS prisustvovala je svečanom otkrivanju spomen biste generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću na istoimenom trgu u Bijeljini. Bistu je otkrio unuk čuvenog generala i potpredsednik POKS Vojislav Mihailović.

Otkrivanje spomenika Draži (Foto: POKS)

- Došlo je vreme da naši velikani, vojskovođe i veliki umovi, budu na pravi način cenjeni u srpskom društvu. Ubeđen sam da je ovo tek početak i da ćemo Srbiju, Republiku srpsku i čitav srpski narod vratiti tradicionalnim vrednostima koje su nas kroz istoriju proslavile. Tek tada će doći vreme koje će mladim srpskim naraštajima doneti bolju budućnost. Važno je da u Srbiji dođe do istorijskog pomirenja, baziranog na istini. Nosioci toga će biti ljudi od časti, morala i pravih vrednosti – istakao je Vojislav Mihailović, zaključujući izjavu tradicionalnim pozdravom "S verom u Boga, za Kralja i Otadžbinu! Za krst časni".

- Ovaj tragični junak, najodlikovaniji i najobrazovaniji srpski oficir,bio je prvi vođa prvog pokreta otpora u istoriji, koji je kasnije ucenjen i za njim raspisana poternica. U parodiji istorije optužen je za kolaboraciju sa Nemcima, iako su u njegovom štabu bile savezničke vojne misije koje su te klevete uzalud demantovale. General Mihailović nikada i ni po koju cenu nije sarađivao sa okupatorom. Taj bezgrobni komandant bezgrobne vojske dao je za svoj narod sve što je mogao dati, a izdan je ne samo u ratu, nego i u miru. NJega su odlikovala tri američka predsednika, Ajzenhauer, Truman i Regan ali nijedan naš. NJegove biste su otkrivene širom sveta – pre 70 godina u Čikagu a sada i u Bjeljini. Slava bezgrobnom generalu Draži Mihailoviću, kao i svoj braći poginuloj na dve strane, u istom času za istu zemlju. Hvala im – poručio je, u besedi slavnom generalu, jedan od najumnijih živih Srba, književnik i akademik Matija Bećković.

Posle otkrivanja spomen biste generalu Draži Mihailoviću, održana je i promocija knjige "Pod prekornim pogledom istoije", autora dr Radovana Kalabića, u Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini.

Evropa doživela ono što nije očekivala “energetski šok”! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA