Најновије

МЕДВЕДЕВ "ПОХВАЛИО" ШЕФА ПЕНТАГОНА: Хвала на откривању војне тајне!

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев похвалио је шефа Пентагона Лојда Остина што је навео прави разлог за помоћ Кијеву – развој војно-индустријског комплекса САД.

„Амерички министар одбране Остин је открио војну тајну. Праведан и простодушан човек, генерал није оклевао да наведе разлог учешћа САД у сукобу између Русије и Украјине. Не, ово не помаже умирућим грађанима или земљи која нестаје са мапе света. Не, ово није борба за демократију против тираније. И не, ово није чак ни конфронтација са Русијом да би се смањила њена одбрамбена способност. Ово је... потреба за модернизацијом одбрамбене индустрије САД...“, написао је Медведев на друштвеној мрежи Икс.

„Испоставило се да је све у наручивању одбрамбених производа како би се повећала производња војне робе и отворила радна места. И, можда, у колосалној добити коју ће од тога добити компаније блиске Бајденској администрацији“, нагласио је Медведев и додао да је „језик мој – непријатељ мој“.

Подсетимо, Остин је, говорећи на Регановом националном одбрамбеном форуму у Калифорнији, рекао да САД спроводе највећу модернизацију одбрамбене индустријске базе у последњих неколико деценија, а такође су преполовиле средства за производњу муниције због високе стопа потрошње америчких граната у Украјини. Шеф Пентагона је напоменуо да ће око 50 милијарди долара бити потрошено на модернизацију одбрамбене индустријске базе.

Погледајте ОВДЕ тенковску акцију армије РФ на Доњецком правцу фронта

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА