Najnovije

MEDVEDEV "POHVALIO" ŠEFA PENTAGONA: Hvala na otkrivanju vojne tajne!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev pohvalio je šefa Pentagona Lojda Ostina što je naveo pravi razlog za pomoć Kijevu – razvoj vojno-industrijskog kompleksa SAD.

„Američki ministar odbrane Ostin je otkrio vojnu tajnu. Pravedan i prostodušan čovek, general nije oklevao da navede razlog učešća SAD u sukobu između Rusije i Ukrajine. Ne, ovo ne pomaže umirućim građanima ili zemlji koja nestaje sa mape sveta. Ne, ovo nije borba za demokratiju protiv tiranije. I ne, ovo nije čak ni konfrontacija sa Rusijom da bi se smanjila njena odbrambena sposobnost. Ovo je... potreba za modernizacijom odbrambene industrije SAD...“, napisao je Medvedev na društvenoj mreži Iks.

„Ispostavilo se da je sve u naručivanju odbrambenih proizvoda kako bi se povećala proizvodnja vojne robe i otvorila radna mesta. I, možda, u kolosalnoj dobiti koju će od toga dobiti kompanije bliske Bajdenskoj administraciji“, naglasio je Medvedev i dodao da je „jezik moj – neprijatelj moj“.

Podsetimo, Ostin je, govoreći na Reganovom nacionalnom odbrambenom forumu u Kaliforniji, rekao da SAD sprovode najveću modernizaciju odbrambene industrijske baze u poslednjih nekoliko decenija, a takođe su prepolovile sredstva za proizvodnju municije zbog visoke stopa potrošnje američkih granata u Ukrajini. Šef Pentagona je napomenuo da će oko 50 milijardi dolara biti potrošeno na modernizaciju odbrambene industrijske baze.

Pogledajte OVDE tenkovsku akciju armije RF na Donjeckom pravcu fronta

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA