Најновије

ДОДИК УЗВРАТИО УДАРАЦ: Шмит ће побеснети - ево шта је објавио!

Радио телевизија Републике Српске је у поседу радне верзије Изборног закона Републике Српске, чије доношење је раније најавио председник Републике Српске Милорад Додик, ако високи представник БиХ Кристијан Шмит, који у Српској није признат, посегне за "наметањем" измена Изборног закона БиХ.

Како се наводи у првом члану овог закона, њиме се уређују избор и именовање посланика Народне скупштине Републике Српске и делегата Већа народа Републике Српске, председника и потпредседника Републике Српске, делегата Дома народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске, одборника скупштине града и одборника скупштине општине.

Такође, њиме се уређује и избор и опозив градоначелника града и начелника општине, избор чланова савета месне заједнице, именовање органа за спровођење избора, заштита изборног права, правила понашања у изборној кампањи, финансирање изборне кампање, као и друга питања од значаја за спровођење овога закона.

Радна верзија Изборног закона Републике Српске има 89 страница и предлог је да буде усвојен по хитном поступку.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је раније да ће Српска донети свој изборни закон и спровести изборе, уколико се Шмит умеша у измене Изборног закона БиХ.

Шмит је новинарима у седишту ОХР саопштио да је донео одлуку о изменама Изборног закона БиХ.

Шмит, иначе, није признат у Републици Српској јер његово именовање није потврђено у Савету безбедности УН, како је то предвиђено Дејтонским мировним споразумом.

Прочитајте ОВДЕ више о одлуци нелегалног међународног представника Шмита о изборном закону у БиХ

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА