Најновије

Србија набавља америчко-немачку вакцину против короне! Први примају војска, полиција и лекари

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је јуче да се у наредних два до три дана очекује потписивање уговора о немачко-америчкој вакцини.

Илустрација (Фото: pixabay/ Правда)

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће до марта Србија добити 350.000 доза америчко-немачке „Фајзер и биртх“ вакцине и да ће то бити тек довољно да покрије здравствени систем и већи део полиције и војске.

Вучић је после седнице Председништва Српске напредне странке новинарима рекао да ће покушати да пробају да пре нове године Србија набави вакцине за најугроженије грађане.

„Прву вакцина која дође у Србију ја ћу да примим, Ана ће од другог, неко трећи ће од трећег“, рекао је Вучић и појаснио да ће они вакцину примити како би грађанима показали да је важно да приме вакцину и да је она добра.

Он је додао да ће вакцина бити бесплатна.

Вучић, који је и председник Србије, додао је да се очекује да здравствене власти донесу одлуку и о присуству других вакцина на тржишту.

Он је рекао да ће данас бити око 600 заражених корона вирусом у Србији и да се број људи на болничком лечењу повећава и истакао да су трошкови за здравство „енормни“.

Вучић је истакао да Србија не може сада да заустави економију.

Прогнозе су језиве, имаћемо хиљаде заражених дневно! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА