Најновије

НАТО ЖЕСТОКО ЗАПРЕТИО РУСИЈИ: Нисте још победили, а провоцирате

У Парку победе на Поклоној гори већ су амерички тенк „Абрамс“, немачки „Леопард“, француски АМКС-10РЦР, немачко оклопно борбено возило „Мардер“, оклопни транспортери Хаски и Мастиф, пољски самоходни топ „Краб“. Плус: западни вишецевни ракетни бацачи,  артиљерија, беспилотне летелице... Укупно око хиљаду експоната.

Генерални секретар НАТО Јенс СТОЛТЕНБЕРГ: Демонстрација наоружања наше производње у Москви ствара утисак не само о учешћу НАТО у сукобу, већ и о поразу алијансе. Русија не треба да демонстрира то оружје као да је већ победила“.

Председник Руског литературног друштва, Александар ЧИСТЈАКОВ, поводом Столтенбергове реакције: „Добро је он осетио да им се изложбом нових ратних трофеја подсмевамо. Ево, ја бих са задовољством купио неку заробљену америчку, немачку или британску ратну заставу и држао је у предсобљу као брисач за обућу“.

 се отвара изложба слична оној након звршетка Другог светског рата. Под отвореним небом.

У Парку победе, на Поклоној гори. А `експонати` ће бити западна ратна техника заплењена у досадашњем току Специјалне војне операције у Украјини.

Амерички тенк „Абрамс“, немачки „Леопард“, француски АМКС-10РЦР, као и украјински тенк домаће израде, немачко оклопно борбено возило „Мардер“, оклопни транспортери Хаски и Мастиф, пољски самоходни топ „Краб“...

Плус: западни вишецевни ракетни бацачи,  артиљерија, беспилотне летелице, малокалибарско оружје, америчке гас-маске и хемијска заштитна одела...

Укупно ће бити око хиљаду експоната.

Колико до прекјуче, чинило се да нико на Западу неће успети да надмаши немачког канцелара Олафа Шолца, који је покушао да забрани Владимиру Путину да чита Канта. Али, нема граница савршенству.

Генерални секретар НАТО-а Столтенберг затражио је од Русије да откаже изложбу у Парку победе, оценивши да је увредљива за НАТО:

Сви знају да Северноатлантска алијанса није страна у сукобу у Украјини, а демонстрација наоружања наше производње у Москви ствара утисак не само о учешћу НАТО-а у сукобу, већ и о поразу алијансе у том сукобу. Русија не треба да демонстрира то оружје као да је већ победила“.

У интервјуу немачком листу Tageschau још једном се „прославио“:

Руска војска је досад уништила или онеспособила шест „Абрамса“, али ће експонат на Поклоној гори бити - само један.

Председник Руског литературног друштва, Александар Чистјаков, рекао је поводом Столтенбергове реакције:

Добро је он осетио да им се изложбом нових ратних трофеја подсмевамо. Ево, ја бих са задовољством купио неку заробљену америчку, немачку или британску ратну заставу и држао је у предсобљу као брисач за обућу.

Око Кремља деценијама леже остаци Наполеонових топова, а у Музеју оружаних снага РФ налази се мноштво Хитлерових Железних крстова.

Већ се појавила иницијатива да изложба ратних трофеја из Специјалне операције постане - трајна.

ДВА'ЕС ЧЕТВРТЕ "ЛИДЛ" УДАРИО: Немачка компанија "Лидл" укинула оглашавање "проруским медијима" у Србији

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА