Најновије

НИ ПРЕМИЈЕР УКРАЈИНЕ НИЈЕ ОПТИМИСТИЧАН: Контраофанзива није донела очекиване резутате

Имамо проблем са дефицитом муниције на фронту, али уз помоћ дронова, робота и нових технологија попут оних за електронско ратовање покушавамо да превазиђемо тај проблем, каже Денис Шмигаљ.

Украјинска контраофанзива још увек траје, рекао је премијер Украјине Денис Шмигаљ у Токију. Али она, како је признао, а то већ није могао слагати јер је неуспех очигледан, не доноси резултате које су очекивали партнери Украјине.

"Нажалост, контраофанзива не доноси оне резултате које бисмо хтели ми и пријатељске земље. Имамо проблем са дефицитом муниције на фронту, али уз помоћ дронова, робота и нових технологија попут оних за електронско ратовање покушавамо да превазиђемо тај проблем", рекао је Шмигаљ и тако подсетио на оно што је раније предлагао сада већ бивши главнокомандујући украјинске војске Валериј Залужни, а то је да је неопходно остварити технолошки напредак, јер ће се војници "пре или касније истрошити". Из тог разлога Залужни је чак предлагао, како је то макар тврдио један од украјинских посланика, и да се створи посебна армија робота која би уместо Украјинаца ратовала против Руса.

Украјинци, чини се, нису одустали од неких сличних идеја, пошто је Шмигаљ наговестио неке нове изуме, који би наводно требало да доведу до интересантних резултата на Црном мору ове године.

Ипак, према ономе како је посету украјинског премијера пренео јапански јавни сервис НХК, ситуација је за Украјину, изгледа, доста лоша, будући да је Шмигаљ претежно говорио о неуспесима, и признао да је Украјина од почетка СВО изгубила 20 одсто територије, 30 одсто економије и 3,5 милиона радних места. Светлу будућност Украјине не виде ни они који су напустили ту земљу, пошто Шмигаљ не очекује да ће се они који су отишли у ЕУ вратити назад. 

Украјинске трупе су данас у најосетљивијем положају до сада, пошто је америчка помоћ у паду, пише јапански НХК. 

Премијер Украјине је даље наставио своју посету Токију, како то обично раде украјински званичници, молећи за додатну помоћи од својих партнера која би требало да доведе до имагинарне победе Кијева, у коју данас верује свега 10 одсто Европљана.

"Ако Украјина изгуби, овај рат неће бити последњи. То ће бити само почетак многих других мањих или већих ратова широм света", упозорио је. 

ВОЈНИ ВРХ ОДАЈЕ ХВАЛУ ПУТИНУ ЗА ИДЕЈУ: Он је иницијатор стварања...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА