Најновије

АМЕРИКА ДЕФИНИТИВНО НЕЋЕ МИР: Блинкен тврди да "нема услова за дипломатију"

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је бразилском председнику Луису Инасију Лули да Силви да Вашингтон не види услове за дипломатију о ситуацији у Украјини, преноси Ројтерс позивајући се на америчког званичника.

„Блинкен и Лула су разговарали о сукобу у Украјини, Блинкен је јасно ставио до знања да Сједињене Државе не виде услове за дипломатију“, наводи агенција.

Москва је раније више пута наговестила да је спремна за преговоре, али је Кијев увео забрану на њих на законодавном нивоу.

Запад стално позива Руску Федерацију на преговоре, за шта Москва показује спремност, али истовремено Запад игнорише стална одбијања Кијева да се укључи у дијалог.

Кремљ је раније саопштио да тренутно не постоје предуслови да ситуација у Украјини пређе у мирољубиви правац, да је за Русију апсолутни приоритет постизање циљева специјалне операције, што је тренутно могуће само војним путем. Како је Кремљ навео, ситуација у Украјини може да иде у мирном правцу, под условом да се узме у обзир де фацто ситуација и нове реалности, а сви захтеви Москве су добро познати.

Руски председник Владимир Путин је касније рекао да ако Украјина жели преговарачки процес, онда нису потребни театрални гестови, мора да се укине указ о забрани преговора са Русијом. Према његовим речима, Русија никада није била против решавања конфликта у Украјини мирним путем, али уз поштовање безбедносних гаранција Руске Федерације.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Новомихајловке

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА