Најновије

НОВЕ АМЕРИЧКЕ САНКЦИЈЕ: На удару и Кина!

Сједињене Државе увеле су нови пакет санкција компанијама које су заобилазиле спровођење западних мера против Русије, укључујући и 20 фирми са седиштем у Кини и Хонгконгу.

Министарство финансија САД увело је санкције за 200 компанија, а Стејт департмент за више од 80, у једној од досад најопсежнијих акција против кинеских фирми у вези с "казненим мерама" Вашингтона против Руске Федерације, пренео је Ројтерс.

САД су претходно више пута поновиле упозорења да Кина треба да обустави подршку руској војсци, укључујући и током недавне посете америчке министарке финансија Џенет Јелен и америчког државног секретара Ентонија Блинкена Пекингу.

Најновији пакет министарства финансија САД усмерен је према 60 компанија у Азербејџану, Белгији, Кини, Русији, Турској, Уједињеним Арапским Емиратима и Словачкој, које су, како се наводи, омогућиле Русији да набави потребну технологију и опрему за војне сврхе.

Вашингтон покушава да спречи заобилажење санкција које је Запад увео Русији због рата у Украјини и због тога су САД већ увеле санкције компанијама из Кине, Турске и Уједињених Арапских Емирата.

Извор: РТ Балкан 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА