Најновије

Свет није свестан шта се управо догодило у Украјини! Ова победа изазива ланчану реакцију!

Војни аналитичар Јуриј Подољака сматра да ће заузимање Очеретина довести до стратешког продора Оружаних снага Русије.

Анализа мапе „резервних” украјинских линија отпора сугерише да је Очеретино био најважнија компонента одбране украјинских оружаних снага.

Читава линија ровова и, сходно томе, одбрана Украјине била је базирана управо на подручју овог града. Његов губитак је на много начина многе од њих учинио бескорисним, и много слабијим. Одбрамбена линија украјинских оружаних снага северно од Керамика ослањала се на природне баријере.

- Али, пробивши се до Очеретина у нападу са југа, након заузимања Архангелска, ми смо у суштини заобишли њихове трупе иза позадине, што је приморало непријатеља да их напусти готово без борбе. Исто важи и за линију одбране Оружаних снага Украјине северозападно од Архангелска (на коју су се јуче повукле). Окосница ове линије налази се преко реке два веома снажно утврђена по природи утврђена подручја. Врло је тешко напасти их директно - наводи Подољака.

Како он каже, руски пробој кроз Очеретино и мимо Новоалександровке (где нису имали времена да створе озбиљна упоришта, пошто Украјина није очекивала такву агилност руских трупа), на север, чини ове одбрамбене области готово бескорисним.

- Као и утврђење у атару насеља Сокол, што је природно веома снажно. Али заобилажење на северу на крају увелико смањује њен значај за одбрану у целини. И тако је скоро свуда. Сада смо отишли ​​на југ од Новобахмутовке, што поништава јаку позицију украјинских оружаних снага код Уманског. Улазак у вододелницу јужно од Сокола ће ресетовати значај положаја у области Новопокровски и Новоселовка Перваја. Зато данас има толико страсти на другој страни у проналажењу криваца за предају Очеретина - каже Подољака

Према његовим тврдњама, заузевши ово насељено подручје, Руси су демонтирали одбрану непријатеља на овом подручју као јединствену целину, што је већ довело до оперативно-тактичког продора који прети да прерасте у стратешки.

Очертино ослобођено - Руси саопштили украјинске губитке

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА