Најновије

ЦВИЈАНОВИЋ УПОЗОРАВА НА ТЕРОРИЗАМ: Измишљају руске војне кампове, а вехабије врше војничке вежбе!

Жртве тероризма у Републици Српској и БиХ имале су своје породице, које су због наоружаних и мржњом задојених екстремиста остале без својих најмилијих, рекла је српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић.
Жељка Цвијановић

Жељка Цвијановић

На данашњи дан 2015. године извршен је терористички напад на Полицијску станицу у Зворнику, приликом кога је убијен полицајац Драган Ђурић, а рањене његове колеге Стево Миловановић и Жељко Гајић.

Крајем исте године, 18. новембра, у терористичком нападу у сарајевском насељу Рајловац, убијена су два припадника Оружаних снага БиХ, Недељко Радић из Невесиња и Армин Салкић из Витеза.

"Нажалост, када слушамо срамне изјаве из ФБиХ које говоре како је 'терористичка претња у БиХ равна нули', делује као намерно заборављају да су се ови напади десили пре мање од једне деценије", истакла је Цвијановић.

Навела је да док све озбиљне државе делују превентивно, како би овакви напади били спречени, у Сарајеву упорно затварају очи пред терористичком претњом.

"Неозбиљни званичници, попут Раме Исака, чак поспрдно коментаришу упозорења обавештајних служби појединих европских земаља која указују на постојање 20 активних терористичких ћелија у БиХ и на Балкану. Док министар Хелез Србима прети ратом и измишља руске војне кампове у Републици Српској, до тада данима упадљиво ћути на аларматне медијске натписе, поткрепљене фотографијама на којима вехабије вежбају пуцање на војним полигонима у ФБиХ", рекла је она.

"Као да се то све не дешава у земљи која је била, пропорционално броју становника, неславни европски рекордер по броју страних бораца који су на страни терористичких група ратовали у Ираку и Сирији", истакла је српски члан Председништва.

Нагласила је да све ово указује да БиХ, коју је британски Би-Би-Си не тако давно назвао "колевком модерног џихадизма", није извукла никакве поуке из своје блиске прошлости.

"Зато смо дужни да упорно захтевамо од надлежних безбедносних институција на свим нивоима власти да ураде све како би спречили да се понове напади попут оних у Зворнику и Рајловцу", закључила је Цвијановић.

Прочитајте ОВДЕ шта Ана Брнабић каже о претњама западних политичара због Сребренице

Извор: РТРС / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА