Најновије

ИСТИНА ЛОМИ КИЧМУ: Чланице СБ УН ипак одбиле да расправљају о НАТО бомбардовању СРЈ

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је вечерас да је Србија разочарана због тога што је данас спречено да се, како је навео, чује истина о НАТО агресији на СР Југославију 1999. године у Савету безбедности Уједињених нација.

Савет безбедности УН одбио је да на предлог Русије расправља о НАТО бомбардовању СР Југославије. Већина чланова Савета гласала је против стављања на дневни ред ове теме, а једино су Русија, Кина и Алжир желели да се пред Уједињеним нацијама говори о НАТО агресији, док је осталих 12 чланица било суздржано.

"Дошли смо овде на позив СБ УН. Сматрамо да је тема изузетно важна за међународно правни поредак и да се данас, као што је бомбардовање Србије било изведено као преседан, догодио један преседан на процедуралном гласању", рекао је Дачић на конференцији за медије у седишту Уједињених нација у Њујорку.

Он је захвалио Русији, Кини и Алжиру који су подржали иницијативу да се у Савету безбедности разговара о бомбардовању СРЈ.

Захвалио је и земљама које нису гласале "за", рекавши да су многе земље биле уздржане јер нису желеле да се разговарају о теми у којој "очигледно постоје двоструки стандарди".

Дачић је, коментаришући то што је НАТО бомбардовање изведено због наводних хуманитарних разлога, упитао о којим хуманитарним разлозима је реч, с обзиром на то да је извршено "готово потпуно етничко чишћење Срба са Косова и Метохије".

"Да ли је сада потребна хуманитарна интервенција против Приштине када се врше злочини над српским народом, када је 14 одсто Срба протерано у последњих неколико месеци, кад Приштина не жели да формира Заједницу српских општина, али зато се награђује чланством у разним међународним организацијама", рекао је шеф српске дипломатије.

Прочитајте ОВДЕ о новим детаљима везаним за напад у Москви

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА