Најновије

ОРБАН ПОСЛАО ЖЕСТОКУ ПОРУКУ: Брисел мора да се мења - служи Америци, а не народу!

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је на затвореном састанку странке Фидес да подршка Украјини има веома високу политичку цену за Европу, као и да све више нико не верује у способност Кијева да победи у сукобу, пише мађарски лист „Мађар немзет“.

„Премијер је, као и раније, истакао потребу за променом у Бриселу... Рат се не завршава, Европа носи све већи терет, јер је у Америци финансијска подршка Украјини смањена због спорова око председничких избора. Подршка Украјинцима има огромну политичку цену. Пољопривредници се буне широм Европе и постепено нико не верује у победу Украјинаца“, наводи се у објави.

Орбан је такође изразио мишљење да би међународна ситуација 2024. године могла значајно да се промени на основу резултата избора за Европски парламент и председничких избора у САД.

Мађарски премијер је више пута изјавио да је политика руководства ЕУ изузетно далеко од интереса обичних Европљана, потребне су промене у Бриселу, а да ће Мађарска током свог председавања ЕУ „поново учинити Европу великом”.

Мађарски премијер је признао и да има осећај да су неке одлуке Брисела вођене интересима не Европе, већ Сједињених Држава и напоменуо да би европски избори на лето лако могли да промене састав Европског парламента који више не служи интересима својих бирача.

Прочитајте ОВДЕ зашто Двери неће у Вучићев покрет

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА