Најновије

БАЈДЕНОВ ТИМ СУМЊА ДА ЋЕ 61 МИЛИЈАРДА ДА ПОМОГНЕ УКРАЈИНИ! За Белу Кућу битно је само да Кијев не капитулира!

Амерички званичници нису уверени да ће још 61 милијарду долара америчке помоћи Украјини бити довољна да она победи у сукобу против Русије, пренео је Политико.

Председник Џо Бајден потписао је у среду пакет иностране помоћи вредан 95 милијарди долара, који је такође укључивао финансирање Израела и Тајвана. Сенат је гласао о закону раније ове недеље, чиме је окончан сукоб између демократа и републиканаца који је трајао од јесени.

- Динамика на бојном пољу у сукобу у Украјини се доста променила у последњих неколико месеци - известио је Политико, позивајући се на неименоване чланове Бајденове администрације. 

Ово се делимично догодило зато што је застој у Конгресу довео до тога да украјинским снагама понестане оружја и муниције, сугеришу извори.

- Непосредни циљ је зауставити украјинске губитке и помоћи Украјини да поврати замах и преокрене ток на бојном пољу. Након тога, циљ је помоћи Украјини да почне да враћа своју територију. Да ли ће имати оно што им је потребно да победе? На крају крајева, да. Али то није гаранција да хоће. Војне операције су много компликованије од тога - изјавио је један од званичника. „."

Виши саветник демократског Сената такође је изјавио за Политико да је сада питање да ли већа америчка помоћ може да доведе до победе Украјине или би била довољна само да се привремено одбрани од руских снага. 

- Постоји много дебата о томе како изгледа победничка завршница Украјине у овом тренутку - изјавио је извор.

Издање је тврдило да постоји разлика између „победе" Кијева тако што ће „вратити већину или све своје територије" и „не изгубити", што значи да „Украјина може да задржи своје линије и напредује, али не успе да поврати оно што је Русија заузела".

Став украјинског председника Владимира Зеленског да Кијев треба да се бори док не преузме сву своју територију, укључујући Крим, „то обавезује САД на много дужи сукоб без гаранције да ће Зеленски остварити своје циљеве", нагласио је Политико.

Коментаришући пакет америчке војне помоћи вредан 61 милијарду долара у среду, портпарол Кремља Дмитриј Песков је инсистирао да „све ове нове серије оружја... неће променити динамику на линији фронта".

Раније ове недеље, руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да московске снаге тренутно држе иницијативу свуда дуж линије фронта и да заузимају још насеља. Он је проценио губитке Кијева на пола милиона војника од почетка сукоба у фебруару 2022.

МОЋНИ СУ-34 У АКЦИЈИ: Руси објавили нови снимак борбених дејстава руске авијације (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА