Најновије

ЛУДИЛО: Хезболах украо снимке војске Србије (ВИДЕО)

Пропагандни рат нема граница...

Телевизија Фронт је објавила пропагандни спот Хезболаха у којем су заправо снимци артиљеријских снага војске Србије. Ова џихадистичка милитантна групација је у свом промотивном споту лажно приказала вежбе војске Србије као своје.

Министарство одбране Србије се данас огласило поводом оваквих случајева и упозорило јавност на манипулације.

Министарство одбране саопштило је данас да је уочило да се са одређеног броја налога непознатих корисника на друштвеним мрежама ван српског говорног подручја у претходном периоду деле видео снимци и фотографије секвенци вежби јединица Војске Србије који се лажно представљају као ватрена и тактичка дејства иностраних оружаних формација.

Како се наводи, ради се о јавно доступним видео и фото материјалима чији је власник Министарство одбране Републике Србије и чије је преузимање и поновно јавно публиковање могуће искључиво уз навођење извора и одговарајућих просторних и временских референци, а који су овом приликом свесно и намерно фалсификовани и злоупотребљени.

"Са циљем спречавања дезинформација и заштите угледа Министарства одбране и Војске Србије, апелујемо на домаће и иностране медије да се уздрже од преношења кривотворених мултимедијалних садржаја заснованих на фалсификовању материјала у власништву Министарства одбране", наводи се у саопштењу.

Подсећамо, Хезболах је активно учествовао у рату против Срба током деведесетих, посебно у БиХ, али и на Косову и Метохији. Под покровитељством Ирана, Хезболах је био главни регрутни канал за припаднике разних муџахединских група које су долазиле да се боре на страни босанских муслимана, а против Срба. Поред Хезболаха, било је још неколико сличних исламистичких џихадистичких организација које су учествовале у рату против Срба у БиХ.

Погледајте лоповлук Хезболаха и прилог ТВ Фронт на ову тему:

Прочитајте ОВДЕ шта британски Гардијан пише о Путину и рату у Украјини

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА