Најновије

ОБРАДОВИЋ: Национално окупљање за нови српски суверенизам

 

Пише: Бошко Обрадовић

Национално окупљање, као нова државотворна снага коју су формирали Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, уз подршку истакнутих српских интелектуалаца и патриотских удружења, гарантује бирачима да ће политика будуће Владе Србије почивати на следећих осам тачака новог српског суверенизма:  

ОДБАЦИВАЊЕ ФРАНЦУСКО-НЕМАЧКОГ УЛТИМАТУМА О ПРИЗНАЊУ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО - ОДМАХ И У ЦЕЛОСТИ

У овом тренутку изразите глобалне геополитичке неизвесности не треба пристајати ни на какво „коначно решење” за КиМ, које Запад намеће журећи да добије признање од Србије пре окончања рата са Русијом. Такво решење било би неодрживо. То знају сви актери који врше притисак на Србију, али ипак журе у складу са својом агендом коју нису испунили. Србија треба да у складу са Уставом штити све своје грађане. Преговоре о КиМ треба вратити тамо где им је и место, у СБ УН, и решење може бити само у складу са међународним правом и Уставом Србије. Све друго је насиље над правом и здравим разумом. Зато ћемо одбацити француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово – одмах и у целости! Очуваћемо Косово и Метохију у саставу Србије!

ЕВРОПА ОТАЏБИНА – ДА,  БРИСЕЛСКА ЕУ – НЕ

Време је да ЕУ и Србија након 23 године неуспешног „улажења” Србије у ЕУ редефинишу своје односе у складу са стиховима Душка Трифуновића: „Има нечег у том што ме нећеш, и у томе што ја тебе нећу”. Очигледно је да постоји замор од проширења у самој ЕУ, и да се она сама налази у легитимационој и економској кризи, и усред једног великог рата који није наш. Оптималан начин сарадње у овом тренутку јесте партиципација Србије у Европском економском простору, уз поштовање суверенитета Републике Србије. Није важно само када ће се то десити, већ и на којим основама. Лево-либерални естаблишмент полако постаје прошлост у европским државама. Ако ЕУ добије нови конзервативни поредак у јуну следеће године, Национално окупљање је спремно да да свој пуни допринос, и буде први српски глас у једној Новој Европи, савеза отаџбина. Ми нисмо против Европе, штавише припадамо најмодернијем политичком европском конзервативном таласу. Ми смо против лево-либералног ауторитаризма, окупације Србије и претварања Србије у колонију и депонију ЕУ. Ако се Европа врати свом изворном идентитету и савезништву са Србијом из два рата, предводићемо Србију ка тој новој Европи.

НЕ САНКЦИЈАМА РУСИЈИ НИТИ БИЛО КОМЕ ДРУГОМ

Санкције су облик рата према једној земљи. Србија не треба никоме да уводи санкције, а посебно не Русији, која је стратешки партнер и гарант очувања КиМ у саставу Србије. Став Националног окупљања је да Европа и Русија треба да окончају овај рат што пре, успоставе јединствени безбедносни поредак од Лисабона до Владивостока, и развијају економску сарадњу на добробит свих европских народа. Актуелна ратна политика Запада је катастрофална по саму Европу, а тиме и по Србију.

НЕ У НАТО

Србија је војно неутрална земља. Не желимо припадност било ком војном блоку. НАТО треба да одустане од окупације дела српске територије на КиМ. Односи треба да буду уз оквиру Партнерства за мир, уз поштовање Устава Србије. Србија не може бити део организације која нас је бомбардовала, убијала наше грађане и уништавала нашу инфраструктуру, дугорочно уништавајући нашу животну средину и здравље становништва. 

КАНДИДАТУРА ЗА БРИКС

Поред Европског економског простора који представља алтернативу за чланство у ЕУ, Србија треба да појача своју сарадњу са БРИКС-ом као новим геоеполитичким и економским савезом који располаже огромним природним и привредним ресурсима. Посебно што се ради о државама које нису признале независност лажне државе Косово и које су пријатељски оријентисане према Србији. Србија треба да се кандидује за посматрача и прву европску државу која би постала део БРИКС-а.

СРПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ: СРБИ - СВИ И СВУДА

Пуна подршка Републици Српској и свим Србима у региону и расејању! Уместо европских интеграција наш циљ треба да буду српске интеграције и много већа сарадња између Србије, Републике Српске и Црне Горе. Ми предлажемо српски мини-шенген и укидање граница са циљем слободнијег пролаза људи, робе и капитала, по узору на модел скандинавских повезивања између блиских држава.   

ЕКОНОМСКИ И ЕКОЛОШКИ ПАТРИОТИЗАМ

Да све што је домаће и наше дође у први план, а интереси странаца у други план. Домаће банкарство и привреда морају постати закон! Државне субвенције и пореске олакшице за домаће предузетнике и пољопривреднике, а не стране фирме. Српски сељак је закон! Србија неће бити депонија прљаве индустрије! Чисте реке, планине и ваздух су закон! 

СУВЕРЕНА ПРОСВЕТНА, КУЛТУРНА И МЕДИЈСКА ПОЛИТИКА

У 21. веку најважније је очувати свој духовни и национални идентитет: своју веру, историју, традицију, језик и писмо. Наш приоритет је и очување светиње брака, породице и традиционалних вредности. Да се изборимо против колонијалне управе, да се у нашој држави поново ми питамо и одлучујемо како ће изгледати наша просвета, култура и медији, а не неко са стране. Србија је закон!

Аутор је један од носилаца изборне листе број 4: МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери

Прочитајте ОВДЕ о рату САД-а против православља

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА