Најновије

СКАНДАЛ! У немачкој пронађена украјинска деца за коју је Кијев тврдио да су у Русији

Комесарка за права детета при председнику Русије предлаже украјинским властима да децу, за која се сматрало да су одведена у РФ, потраже и у другим земљама.

У Немачкој је пронађено више од 160 деце, за које је Кијев навео да су одведена у Русију, изјавио је шеф Националне полиције Украјине Иван Виговски.

"Захваљујући сарадњи са органима реда Савезне Републике Немачке, у тој земљи је пронађено 161 дете", наводи се на сајту украјинске полиције.

Коментаришући ову вест, комесарка за права детета при председнику Русије Марија Лвова-Белова је предложила да се украјинска деца, за која се сматрало да су одведена у Русију, потраже и у другим земљама.

Москва је одавно скренула пажњу светске заједнице на чињеницу да Кијев шири "митове" о малолетницима који су наводно депортовани у Русију и да говори о "непостојећим околностима", нагласила је комесарка за права детета.

Русија је проверавала спискове имена малолетника који су долазили из различитих канала, па се испоставило да су нека деца већ одавно код куће са родитељима или у другим државама или се, пак, никада нису одвајала од најближих рођака, нагласила је Лвова-Белова.

Истина ће победити једног дана и лажи Кијева ће нестати, закључила је руска званичница.

Марија Лвова-Белова је у децембру прошле године изјавила да тренутно нема деце из Украјине која су остала без законских заступника на територији Русије и да су сва деца враћена родитељима.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у јуну рекао да украјинска деца која се налазе у Русији могу да се врате родитељима, у случају да се појаве и пошаљу захтев. Неколико десетина украјинске деце се на тај начин већ вратило својим најближим рођацима, рекао је тада Лавров.

РУСИЈА СПРЕМА ПРЕОКРЕТ! Суморна прогноза на Западу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА